Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Να αξιοποιηθεί άμεσα η χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018 για το Κ.Υ. Ζαγοράς
Κ. Παπανάτσιου: Να αξιοποιηθεί άμεσα η χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018 για το Κ.Υ. Ζαγοράς

Κ. Παπανάτσιου: Να αξιοποιηθεί άμεσα η χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018 για το Κ.Υ. Ζαγοράς

Για τρίτη φορά μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την έα Δημοκρατία η ς Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Η κα Παπανάτσιου είχε καταθέσει ερώτηση στις 10-6-2020, δεν απαντήθηκε ποτέ, και επίκαιρη ερώτηση στις 11-3-.

Η πρώην υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει για ακόμα μία φορά πως υπήρχε διαθέσιμη χρηματοδότηση 175.000€, μέσω ΠΔΕ 2018 που είχε εγκριθεί επι Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για «Επισκευαστικές εργασίες και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΥ Ζαγοράς». Από την χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 28.000€ για την εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης και τα υπόλοιπα 130.000 που αφορούν τη επιδιόρθωση της σκεπής του Κέντρου Υγείας, μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς παραμένουν αδιάθετα, την ίδια που η πρόσφατη κακοκαιρία αποκάλυψε για άλλη μία φορά το πρόβλημα.

Η κα Παπανάτσιου σημειώνει πως η τοπική κοινωνία πλέον ζητάει λύσεις και όχι άλλες αόριστες υπο που δίνουν εδώ και 2 χρόνια στελέχη της κυβέρνησης, διότι το ΚΥ Ζαγοράς δεν προσφέρει πλέον την απαραίτητη ασφάλεια σε ασθενείς και προσωπικό γεγονός που αποκαλύφθηκε εκ νέου από τις τραγικές εικόνες της κατάστασης που επικρατεί εντός του ΚΥ μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Τα ερωτήματα που θέτει η αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προς τον υπουργό Υγείας είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση για την συνέχιση του έργου που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο είναι το χρονοδιάγραμα για την ολοκλήρωση του έργου των επισκευαστικών εργασιών στις κτιριακές υποδομές του ΚΥ Ζαγοράς;

Για την παραγωγών κάστανου, μήλων και ψυχανθών

σε Μαγνησία και Λάρισα που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Αθηνά» 

Κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ  Κατερίνα Παπανάτσιου, σχετικά με την των παραγωγών κάστανου, μήλων και ψυχανθών για τη ζημιά που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, του Μαυροβουνίου και του Κισσάβου.

Η  ερώτηση συνυπογράφεται από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας και Λάρισας  Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο,  Άννα Βαγενά, Βασίλη Κόκκαλη και από τον βουλευτή και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ  Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην ερώτησή της η  κα Παπανάτσιου αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, Μαυροβουνίου και του Κισσάβου υπήρξαν έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις και καταιγίδες (κακοκαιρία «Αθηνά») με συνέπεια να υπάρχουν προτα στη συγκομιδή του κάστανου, μήλων και ψυχανθών (σε πεδινές περιοχές) που πραγματοποιείται αυτή την εποχή. Η αγροτική οδοποιία έχει καταρρεύσει, οι αγρότες αδυνατούν να επισκεφθούν τις καλλιέργειές τους και να συλλέξουν τα προϊόντα τους. Οι ώριμοι καρποί πέφτουν στο έδαφος, παρασύρονται από τις και χάνονται ή σαπίζουν ή γίνονται τροφή άγριων ζώων της περιοχής.

Η βουλευτής αναφέρεται στην κοινή του περιφερειάρχη  Θεσσαλίας και των Δημάρχων Αγιάς, Τεμπών και Ζαγοράς σύμφωνα με την οποία ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Πηλίου , του Μαυροβουνίου και του Κισσάβου  είναι αγρότες που στηρίζονται οικονομικά στις καλλιέργειες του κάστανου, του μήλου και των ψυχανθών. Επιπλέον στις περιοχές αυτές υπάρχουν μεγάλοι αγροτικοί συνεταιρισμοί και γυναικείοι συνεταιρισμοί οι δραστηριότητες των οποίων θα πληγούν από τις ζημιές στις καλλιέργειες των προαναφερθέντων προϊόντων, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στις τοπικές οικονομίες.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές Μαγνησίας και Λάρισας θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό:

1.      Ποιούς μηχανισμούς αποζημίωσης σκοπεύει να ενεργοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου οι παραγωγοί κάστανου, μήλων και ψυχανθών να αποζημιωθούν άμεσα για την ζημιά που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πόσο άμεσα πρόκειται να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αυτοί;

2.      Πώς σκοπεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υποστηρίξει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς που θα υποστούν τις συνέπειες της απώλειας των προϊόντων που εμπορεύονται ή μεταποιούν;

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση