Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κ. Παπανάτσιου: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες που καλλιέργησε η επικοινωνιακή καταιγίδα
Κ. Παπανάτσιου: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες που καλλιέργησε η επικοινωνιακή καταιγίδα

Κ. Παπανάτσιου: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες που καλλιέργησε η επικοινωνιακή καταιγίδα

Για τις αστοχίες και καθυστερήσεις στο σύστημα των εμβολιασμών 

Τις προσδοκίες που καλλιέργησε η επικοινωνιακή καταιγίδα που έχουμε δεχθεί από τα μέσα Οκτωβρίου για την ετοιμότητα του μηχανισμού προμήθειας εμβολίων και εμβολιασμού του πληθυσμού έρχεται να διαψεύσει η στυγνή πραγματικότητα και το μπάχαλο που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το σχεδίασε να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός σε 17 ιατρεία για την Μαγνησία. Πόσα δουλεύουν όμως μέχρι στιγμής; Μόνο το και πρόσφατα ξεκίνησε και το ΚΥ Αργαλαστής στο οποίο δίνονται από το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμών σε υπερήλικες οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές που απέχουν σε μεγάλη χιλιομετρική και χρονική απόσταση όπως για παράδειγμα η Αγία Τριάδα Σούρπης , η Ζαγορά και το . Καλούνται δηλαδή οι υπερήλικες να διανύσουν ορεινές μεγάλες αποστάσεις διάρκειας μεγαλύτερης της 1 ώρας για να εμβολιαστούν και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο σπίτι τους εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι τα διαθέσιμα , μέσα σε λίγες μέρες, έχουν ήδη φτάσει στο Μάρτιο και αυτό δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό για την πορεία του εμβολιασμού και της ανοσίας που θέλουμε να πετύχει η χώρα μας ώστε να επανέλθουμε όσο το δυνατόν το συντομότερο στη κανονικότητα.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι με την επικοινωνία δεν γίνεται να κρύβεις τα προβλήματα που υπάρχουν. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στις 18 Νοεμβρίου ότι είχε έτοιμα 1.018 σε ολόκληρη την Ελλάδα και τώρα λέει ότι θα φτάσουν τα 189 στις 20 Ιανουαρίου! Υπολόγιζαν να πραγματοποιούνται 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα κάτι που όπως φαίνεται ούτε σε ένα τρίμηνο δε θα έχει συμβεί. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έπρεπε να είναι η ατμομηχανή του σχεδίου εμβολιασμού αλλά η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει μεταφέρει επιπλέον δουλειά και πίεση στο ήδη υπερφορτωμένο και εξουθενωμένο .

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε η Ε.Ε. να εξασφαλίσει τις πατέντες από τα εμβόλια και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να τις διαχειριστεί αναλόγως με τις εγχώριες δυνάμεις της φαρμακοβιομηχανίας, ειδάλλως θα πρέπει η χώρα να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο με εταιρείες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο, είναι υπεύθυνη, ρεαλιστική και μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα για τη διαθεσιμότητα του εμβολίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει με μεγάλα ποσά τις έρευνες που χρειάστηκαν για να αναπτυχθούν αυτά τα εμβόλια και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συλλογικό δημόσιο αγαθό και όχι ως μέσο κερδοφορίας για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεπεράσει την ολιγωρία της και άμεσα να διορθώσει τα λάθη της και τις παραλήψεις της ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί σεβόμενη τους πολίτες και την κοινωνία που βρίσκεται στα όριά της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος 57χρονου στην Αλόννησο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/44Q6ppXXHx -

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

"Αλιεύοντας" την είδηση