Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Άμεση λύση  πολλαπλών προβλημάτων  του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους
Κ. Παπανάτσιου: Άμεση λύση  πολλαπλών προβλημάτων  του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους

Κ. Παπανάτσιου: Άμεση λύση  πολλαπλών προβλημάτων  του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους

Στη Βουλή έφερε τ προβλήμτα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος των , η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και 27 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην ερώτησή της η κ. Παπανάτσιου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι « πέραν των πρακτικών διαφωνιών της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία που ακολουθεί η Κυβέρνηση και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την , χρέος όλων είναι να σκεφτούμε την αμεσότερη και χωρίς δυσκολίες εξυπηρέτηση των πολιτών».

Για το λόγο αυτό, επισημαίνονται αδικίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας, οι οποίοι καίτοι θα έπρεπε να ωφελούνται από το σύνολο των μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους, από αβλεψία και αστοχία των Κυβερνητικών Αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, δεν περιλαμβάνονται μισθωτοί που απασχολούνται σε δύο εργασίες, μία κύρια και μία δευτερεύουσα, παρότι η κύρια απασχόληση τους παρέχεται σε επιχείρηση η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της με Κυβερνητική Απόφαση. Δεν περιλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι – σε παραπάνω από έναν εργοδότη – οι οποίοι βλέπουν τεράστια μείωση στο μηνιαίο τους εισόδημα. Τα ίδια δε ισχύουν και για τους εργαζόμενους που παρέχουν ωρομίσθια δευτερεύουσα εργασία σε και φορείς του δημοσίου – είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε όχι( π.χ.  ΙΕΚ , , ΔΙΕΚ).

Οι εργαζόμενοι αυτοί, τονίζει η κ. Παπανάτσιου, χάνουν ολόκληρο το μηνιαίο μισθό τους από την κύρια εργασία τους με Κυβερνητική απόφαση, μα δεν αποζημιώνονται, επίσης με Κυβερνητική απόφαση.

Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν, η Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς καταρχήν αν προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθεί πλήρως από το ο μισθός και το δώρο Πάσχα των εργαζομένων που η σύμβαση εργασίας τους είναι σε αναστολή.

Και αν όχι, αν πρόκειται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος των και των υπόλοιπων ωφέλιμων μέτρων , οι εργαζόμενοι εκείνοι των οποίων η κύρια δραστηριότητα έχει ανασταλεί με Κυβερνητική Απόφαση, ανεξαρτήτως της ενεργούς δεύτερης μερικής απασχόλησης τους αλλά και οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι το εισόδημα των οποίων πλέον έχει συρρικνωθεί δραματικά;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση