Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Άμεση λύση  πολλαπλών προβλημάτων  του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους
Κ. Παπανάτσιου: Άμεση λύση  πολλαπλών προβλημάτων  του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους

Κ. Παπανάτσιου: Άμεση λύση  πολλαπλών προβλημάτων  του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους

Στη Βουλή έφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, η βουλευτής Κατερίνα και 27 ακόμη βουλευτές του

Στην ερώτησή της η κ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι « πέραν των πρακτικών διαφωνιών της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία που ακολουθεί η Κυβέρνηση και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την ηγεσία, χρέος όλων είναι να σκεφτούμε την αμεσότερη και χωρίς δυσκολίες εξυπηρέτηση των πολιτών».

Για το λόγο αυτό, επισημαίνονται αδικίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας, οι οποίοι καίτοι θα έπρεπε να ωφελούνται από το σύνολο των μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους, από αβλεψία και αστοχία των Κυβερνητικών Αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, δεν περιλαμβάνονται μισθωτοί που απασχολούνται σε δύο , μία κύρια και μία δευτερεύουσα, παρότι η κύρια απασχόληση τους παρέχεται σε επιχείρηση η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της με Κυβερνητική Απόφαση. Δεν περιλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι – σε παραπάνω από έναν εργοδότη – οι οποίοι βλέπουν τεράστια μείωση στο μηνιαίο τους εισόδημα. Τα ίδια δε ισχύουν και για τους εργαζόμε που παρέχουν ωρομίσθια δευτερεύουσα σε ιδρύματα και φορείς του δημοσίου – είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε όχι( π.χ.  ΙΕΚ , ΣΔΕ, ΔΙΕΚ).

Οι εργαζόμενοι αυτοί, τονίζει η κ. Παπανάτσιου, χάνουν ολόκληρο το μηνιαίο μισθό τους από την κύρια τους με Κυβερνητική απόφαση, μα δεν αποζημιώνονται, επίσης με Κυβερνητική απόφαση.

Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν, η Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς καταρχήν αν προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθεί πλήρως από το κράτος ο μισθός και το δώρο Πάσχα των εργαζομένων που η σύμβαση εργασίας τους είναι σε αναστολή.

Και αν όχι, αν πρόκειται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ και των υπόλοιπων ωφέλιμων μέτρων , οι εργαζόμενοι εκείνοι των οποίων η κύρια δραστηριότητα έχει ανασταλεί με Κυβερνητική Απόφαση, ανεξαρτήτως της ενεργούς δεύτερης μερικής απασχόλησης τους αλλά και οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι το εισόδημα των οποίων πλέον έχει συρρικνωθεί δραματικά;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση