Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα να σταματήσει ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός από τα ΚΤΕΛ των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Μαγνησίας
Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα να σταματήσει ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός από τα ΚΤΕΛ των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Μαγνησίας

Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα να σταματήσει ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός από τα ΚΤΕΛ των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Μαγνησίας

Για τον απαράδεκτο αποκλεισμό που υφίστανται οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Μαγνησίας τους χειμερινούς μήνες, από τον συνεχιζόμενο περιορισμό των δρομολογίων των ΚΤΕΛ κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.  Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Η ερώτηση συνυπογράφεται και από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Παππά.

Η βουλευτής αναφέρει ότι η περικοπή των δρομολογίων ξεκίνησε με την έναρξη της Πανδημίας και των lockdown και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα που δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές της ορεινής και ημιορεινής Μαγνησίας, τους χειμερινούς μήνες, να είναι  αποκομμένες συγκοινωνιακά καθημερινά τις απογευματινές ώρες και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών, αφού αναγκάζονται προκειμένου να μετακινηθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών τους  στην πρωτεύουσα της περιφερειακής ή της δημοτικής ενότητας που ανήκουν, είτε να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, εφόσον υπάρχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα είτε να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους.

Παιδιά και μαθητές, ενήλικες και  υπερήλικες  που δεν οδηγούν οχήματα, υφίστανται απερίγραπτη ταλαιπωρία κατά την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και των υποχρεώσεών τους.

Παράλληλα τουριστικές δραστηριότητες που λειτουργούν και το χειμώνα, όπως το τρενάκι του Πηλίου, αντιμετωπίζουν αρρυθμίες και δυσκολίες λόγω της ανυπαρξίας δρομολογίων τα Σαββατοκύριακα.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι δεν νοείται ως Πολιτεία να επιδιώκουμε την ανάπτυξη των ορεινών και ημιορεινών περιοχών ενώ παράλληλα τις έχουμε καταδικάσει σε  συγκοινωνιακό αποκλεισμό, παρόλο που κατοικούνται και τους χειμερινούς μήνες και ότι οι Δήμοι Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου έχουν επανειλημμένα ζητήσει την πύκνωση των δρομολογίων των αντίστοιχων περιοχών τους χωρίς ανάλογη ανταπόκριση από τα ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Παράλληλα οι Γενικές Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των οικείων ΠΕ είναι αρμόδιες για την εύρυθμη λειτουργία των επιβατικών συγκοινωνιών.

Τελειώνοντας η κα Παπανάτσιου θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων της ορεινής και ημιορεινής Μαγνησίας και να προγραμματιστούν δρομολόγια των ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των απογευματινών ωρών τις καθημερινές.

2. Έχει λάβει γνώση η Π.Ε. Μαγνησίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της λόγω των περιορισμένων καθημερινών και ανύπαρκτων κατά το Σαββατοκύριακο δρομολογίων των ΚΤΕΛ  Μαγνησίας και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπισή τους;

3. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών  της ΠΕ Μαγνησίας που είναι αρμόδια για την εύρυθμη λειτουργία των επιβατικών συγκοινωνιών, μετά και από το έγγραφο που έχετε αποστείλει (274740/08-10-21 (ΑΔΑ:Ω05Γ465ΧΘΞ-ΜΝ4)) με το οποίο  επισημαίνετε ότι «οι εταιρείες ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε, οφείλουν να εξυπηρετούν τις βασικές μεταφορικές ανάγκες του επιβατικού κοινού, υπό την εποπτεία τον αρμόδιων περιφερειακών αρχών και ότι παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, να μεριμνήσουν για την εξάλειψη των αρρυθμιών που παρουσιάζονται»;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση