Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Άμεσα μέτρα τώρα- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»
Κ. Παπανάτσιου: «Άμεσα μέτρα τώρα- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»

Κ. Παπανάτσιου: «Άμεσα μέτρα τώρα- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»

Μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας και αγωνίας, με την Ελληνική κοινωνία να παλεύει να αντιμετωπίσει τις δυσθεώρητες αυξήσεις σε είδη διατροφής, σε καύσιμα και σε ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του σφυρίζουν αδιάφορα, εμπαίζοντας για ακόμη μια φορά τους πολίτες.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην αξιοποίηση του Τατοϊου, οι για σε σπίτια, λόγω οφειλών, ολοένα και πληθαίνουν. Εν έτη 2022, το βασικότερο κοινωνικό αγαθό μετατράπηκε σε είδος πολυτέλειας, αφού η πλειοψηφία της κοινωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης.

Η χώρα και οι πολίτες διένυσαν τεράστια απόσταση, θυσιάζοντας πολλά, ώστε να ανακάμψουν από τις εποχές του 2013, όπου συμπολίτες μας έχαναν τη ζωή τους από μαγκάλια, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης που μάστιζε τη χώρα μας, η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θεσμοθέτησε την κάρτα αλληλεγγύης για την αγορά τροφίμων και την παροχή δωρεάν 300 KWh ρεύματος μηνιαία σε ευάλωτα νοικοκυριά. Παράλληλα διασφάλισε τη μη διακοπή ρεύματος.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με προβλήματα, αναγκάζονται να ζουν σε οριακές συνθήκες, στερούμενοι τα βασικά. Αλλά και τα μεσαία στρώματα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ασφυκτιούν προσπαθώντας να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες.

Είναι αδιανόητο να απειλείται η διαβίωση των πολιτών, η κοινωνική συνοχή και η Κυβέρνηση να αδιαφορεί. Να επιλέγει τη μη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ώστε να προστατέψει τα κέρδη των καρτέλ ενέργειας στη χώρα. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε εικόνες συνεργείων να κόβουν τη παροχή και Κυβερνητικοί Βουλευτές με περίσσιο κυνισμό να διαλαλούν ότι οι πολίτες είναι «τζαμπατζήδες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για θέσπιση πλαφόν κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, την ανάγκη για υποχρεωτικά διμερή συμβόλαια και αυστηρό έλεγχο της αγοράς, καθώς και την άμεση εφαρμογή του μοντέλου Ισπανίας-Πορτογαλίας. Οι συγκεκριμένες μπορούν να δώσουν άμεσα μείωση των λογαριασμών σε όλους τους καταναλωτές.

Τέλος, με κατάθεση σχετικής τροπολογίας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προτείνει την άμεση άρση των ενεργειών διακοπής του ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και την διακοπή καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, μέχρι να κριθεί δικαστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβάλλεται να λάβει μέτρα τώρα και να σταματήσει η αφαίμαξη των νοικοκυριών. Κανένας πολίτης να μη μείνει πίσω, κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση