Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Χαλέβας: Συστράτευση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021
Κ. Χαλέβας: Συστράτευση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Κ. Χαλέβας: Συστράτευση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Στη χθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) κ. Κώστας Χαλέβας, προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφαση που θα έπαιρνε το για τη δδίκηση της  πόλης του Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021.

Δεδομένου ότι τόσο η προβολή της περιοχής μας όσο και τα οφέλη που θα προκύψουν σε περίπτωση που ο Βόλος ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης θα είναι μεγάλα, ο κ. Χαλέβας δήλωσε πως άμεσα όλοι οι φορείς πρέπει να συστρατευτούν, να συντονιστούν και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να στηριχτεί η δημοτική αρχή και να αναπληρώσει τον πολύτιμο χρόνο που έχει χαθεί σε σύγκριση με τις άλλες υποψήφιες πρωτεύουσες.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλέβας, δεδομένης της άψογης ς την οποία έχει με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα Μποντού Τοκαλή, θα συνεργαστεί προς την κατεύθυνση ανακήρυξης της πόλης του Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Ο κ. Χαλέβας θεωρεί ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούν άμεσα τα , οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να προβληθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Και παράλληλα με την της αναγνωρισιμότητας της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστικής διαδρομής της Ευρώπης θα είναι μια καλή συγκυρία να αυξηθούν οι πιθανότητες κατοχύρωσης της αναγνώρισης της πόλης του Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Είναι θετικό για τη Θεσσαλία ότι δύο πόλεις της – ο Βόλος και η Λάρισα – δδικούν τον συγκεκριμένο τίτλο και είναι σίγουρο ότι από πλευράς ς θα γίνει κάθε προσπάθεια παραχώρησης της όποιας στήριξης απαιτηθεί και για τις δυο πόλεις.

Ο κ. Χαλέβας θέλησε να συγχαρεί τόσο το Δήμαρχο όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που στήριξαν την απόφαση διεκδίκησης της πόλης του Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και θεωρεί δεδομένο ότι το 2021, που συμπίπτει με την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, είναι μια ακόμη ευκαιρία να αποκατασταθεί η απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2012 και να βρεθεί ο Βόλος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρώπης για το 2021, προωθώντας έτσι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα φέρουν χρήμα και τουρισμό στην περιοχή μας.

Κλείνοντας, ο κ. Χαλέβας ανέφερε ότι με τη συμβολή όλων των αρμοδίων φορέων και την στήριξη της Δημοτικής Αρχής, η οποία παρόλη την καταβάλει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης ευρωπαϊκών γεγονότων μεγάλης απήχησης, ο Βόλου βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων υποψηφίων πόλεων με  δεδομένη την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει. Άλλωστε αγώνας χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση