Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

«Η Δημοτική Αρχή πρέπει ν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κι ένδικα μέσα για τη δια των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας».

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο η παράταξη «ΔΥΗ ΒΟΛΟΥ», με αφορμή τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά η «ΔΥΗ ΒΟΛΟΥ» αναφέρει: « Σήμερα, 20 Απριλίου 2015, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία κατατίθενται αναγκαστικώς τα ταμειακά διαθέσιμα και οι προθεσμιακές καταθέσεις των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις ανάγκες τις ενικής Κυβέρνησης.

Απροκάλυπτα η Κυβέρνηση δεν αφαιρεί μόνον τους κρατικούς πόρους προς χρηματοδότηση στους ΟΤΑ αλλά με πρωτοφανές τρόπο εισβάλει στα ταμεία και στο ενεργητικό του Δήμου μας, αφαιρώντας εν μία νυχτί τα διαθέσιμα προερχόμενα κατά κανόνα από το υστέρημα και πληρωμές των συμπολιτών μας.

Η Κυβερνητική Πράξη αυτή, κατά παράβαση του Συντάγματος, ακυρώνει όχι μόνο κάθε χρηματοδοτικό προγραμματισμό πέραν των 15 ημερών, αλλά θέτει εν κινδύνω βασικές λειτουργίες του Δήμου, ιδιαίτερα πληρωμές προς τρίτους για βασικές ανάγκες όπως καύσιμα, συμβάσεις έργου για βασικές λειτουργίες του Δήμου, προμήθειες για παιδικούς σταθμούς, , ΚΑΠΗ, κ.λπ.»

Επίσης η β' ελάσσονα μειοψηφία προτείνει:

-Να δοθεί άμεσα εντολή στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει και προβεί σε κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο ώστε να διαφυλαχθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και προθεσμιακές καταθέσεις του Δήμου μας.

ήδη ανακοίνωσε την κατάθεση ς στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η Δημοτική Αρχή να στηρίξει την στην προσπάθειά της να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Δήμων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση