Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ημερίδα στο Βόλο για τα Μαρτυρικά Χωριά
Ημερίδα  στο Βόλο για τα Μαρτυρικά Χωριά

Ημερίδα στο Βόλο για τα Μαρτυρικά Χωριά

Τα ιστορικά δεδομένα που αφορούν στα Μαρτυρικά Χωριά και η εξέλιξη του δικαστικού αγώνα για τις αποζημιώσεις των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι τα θέματα που θα αναδειχθούν στην με θέμα «Μνήμη και Δικαιοσύνη» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του υ Βόλου με τη διοργάνωση του Δήμου Βόλου, του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκση των Γερμανικών Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και την Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τη Διεκση των Γερμανικών Αποζημιώσεων (ΠΕΔ).

Η , που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, αποκτά ιδιαίτερη αξία για τη καθώς- όπως είναι γνωστό- στο Νομό τέσσερις περιοχές έχουν πληρώσει με την Γερμανική Κατοχή και τέσσερις περιοχές έχουν χαρακτηριστικά Μαρτυρικές: η Δράκεια, η Κερασιά, η Νέα Αγχίαλος και Ριζόμυλος.

Θα μιλήσουν : Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος, με θέμα «Η καταστροφή της Ελλάδας, 1941 – 1944», Χριστίνα Σταμούλη, δικηγόρος με θέμα «Η δικαστική μάχη για τις Γερμανικές οφειλές», Δημήτριος Κούρτης δικηγόρος «Νεότερες εξελίξεις στο Πεδίο της Διεκδίκησης των Ατομικών Αποζημιώσεων εναντίον της Γερμανίας μετά την Απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η αποκατάσταση της Δικαϊκής Τάξης και πάλι σε Κίνηση», Μάρκος Χαρίτος, επικοινωνιολόγος με θέμα «Αντίσταση και Μνήμη».

Θα προηγηθεί χαιρετισμός του Γ. Λαζουρά, δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων και Χωριών καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων μαρτυρικών χωριών της ς. Οι εισηγήσεις θα εμπλουτιστούν από την σχετικού οπτικού υλικού και ντοκυμαντέρ.

Θα προηγηθούν του δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών Γιώργου Λαζουρά καθώς και εκπροσώπων των Μαρτυρικών Χωριών της Μαγνησίας.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση το κοινό και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Η ημερίδα «Μνήμη και Δικαιοσύνη» είναι ανοικτή για το κοινό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση