Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ημερίδα στο Βόλο για τα Μαρτυρικά Χωριά
Ημερίδα  στο Βόλο για τα Μαρτυρικά Χωριά

Ημερίδα στο Βόλο για τα Μαρτυρικά Χωριά

Τα ιστορικά δεδομένα που αφορούν στα Μαρτυρικά Χωριά και η εξέλιξη του δικαστικού αγώνα για τις αποζημιώσεις των οφειλών της Γερμανίας προς την είναι τα θέματα που θα αναδειχθούν στην ημερίδα με θέμα «Μνήμη και Δικαιοσύνη» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου με τη διοργάνωση του Δήμου Βόλου, του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και την Ένωση Δικηγόρων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων (ΠΕΔ).

Η ημερίδα, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, αποκτά ιδιαίτερη αξία για τη Μαγνησία καθώς- όπως είναι γνωστό- στο Νομό τέσσερις περιοχές έχουν πληρώσει με αίμα την Γερμανική Κατοχή και τέσσερις περιοχές έχουν χαρακτηριστικά Μαρτυρικές: η Δράκεια, η Κερασιά, η Νέα και Ριζόμυλος.

Θα μιλήσουν : Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος, με θέμα «Η καταστροφή της Ελλάδας, 1941 – 1944», Χριστίνα Σταμούλη, με θέμα «Η δικαστική μάχη για τις Γερμανικές οφειλές», Δημήτριος Κούρτης δικηγόρος «Νεότερες εξελίξεις στο Πεδίο της Διεκδίκησης των Ατομικών Αποζημιώσεων εναντίον της Γερμανίας μετά την Απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η αποκατάσταση της Δικαϊκής Τάξης και πάλι σε Κίνηση», Μάρκος Χαρίτος, επικοινωνιολόγος με θέμα «Αντίσταση και Μνήμη».

Θα προηγηθεί χαιρετισμός του Γ. Λαζουρά, δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων και Χωριών καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων μαρτυρικών χωριών της Μαγνησίας. Οι εισηγήσεις θα εμπλουτιστούν από την προβολή σχετικού οπτικού υλικού και ντοκυμαντέρ.

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί του δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών Γιώργου Λαζουρά καθώς και εκπροσώπων των Μαρτυρικών Χωριών της Μαγνησίας.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση το κοινό και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Η ημερίδα «Μνήμη και Δικαιοσύνη» είναι ανοικτή για το κοινό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση