Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ημερίδα και κοπή πίτας του Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας
Ημερίδα και κοπή πίτας του Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας

Ημερίδα και κοπή πίτας του Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας

Το είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος στο Βόλο, με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Διατάξεις νέας ΚΥΑ για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 517/2014 για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου», την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα της Μ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Αλιβάνιστος Θανάσης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Ο.Ψ.Ε.  Πουλιάνο Παναγιώτη, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την υποστήριξη διοργάνωσης της ημερίδας. Ο πρόεδρος της Ο.Ψ.Ε. με τη σειρά του ευχαρίστησε και συνεχάρη το Σωματείο Ψυκτικών Μαγνησίας για την πρωτοβουλία αυτή, μιας και ήταν η πρώτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σε πρωτοβάθμιο Σωματείο.

Ο πρόεδρος της Ο.Ψ.Ε. ανέφερε τους τρεις στόχους που είχαν τεθεί για τον κλάδο: της αδειοδότησης, της πιστοποίησης του επαγγέλματος και της εφαρμοστικής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού. «Τα καταφέραμε όλοι μαζί, Κλαδική Ομοσπονδία, τοπικές Ομοσπονδίες και Σωματεία. Μεταφέραμε τις ανάγκες και το μήνυμα στις εκάστοτε Κυβερνήσεις. Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας.» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ο.Ψ.Ε. . Υπάρχει πλέον μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Αρχικά, στην ημερίδα έγινε ανάλυση των διατάξεων της νέας ΚΥΑ για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου, με επισήμανση στην ευθύνη που φέρουν τα αρμόδια τμήματα των Περιφερειών και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες. Στη συνέχεια συζητήθηκαν άλλα κλαδικά θέματα όπως τα ψυκτικά υγρά, το Ηλεκτρονικό Δελτίο Ελέγχου, το πρόγραμμα επιδότησης για την των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, η αστική ευθύνη, η παράταση ανανέωσης των αδειών. Μεταξύ των άλλων, επισημάνθηκε ο ρόλος και η του Δελτίου εγγύησης καλής ς εργασιών.

Η εξέλιξη στον κλιματισμό και την ψύξη είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, και η σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσει χωρίς αυτά. Υπάρχουν ζητήματα, προϋποθέσεις και απαιτήσεις που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση από τους επαγγελματίες αδειούχους ψυκτικούς, τα καταστήματα και τους καταναλωτές. Το και η Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος δεσμεύτηκαν για την καλύτερη προσπάθεια από μεριάς τους σε όλα τα επίπεδα τόσο προς τα μέλη όσο και την κοινωνία συνολικά, με γνώμονα την προστασία του επαγγέλματος και του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. Δωροθέα Καναβιτσά, εκπρόσωποι όμορων Σωματείου ς  Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας και Γιώργος Τσακνάκης και Καρδίτσας Βασίλης Μπαλακώστας.

Τους θερμούς χαιρετισμούς έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας   Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Τρικάλων  Ηλίας Πούλιος.

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε του Σωματείου για το . Το φλουρί κέρδισε ο  Δημήτρης Νταϊλιάνης. Ακολούθησε ανταλλαγή ευχών μεταξύ των μελών του Σωματείου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση