Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ημερίδα Δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Ημερίδα Δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Ημερίδα Δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Ημερίδα Δικτύωσης για την Πράξη « Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο» διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στις 11:00 π.μ. στο Διοικητήριο , στην αίθουσα συνεδριάσεων (3ος όροφος, Ελ. Βενιζέλου & Αναλήψεως), με είσοδο ελεύθερη στο κοινό με στόχο την ενημέρωσή του.

Η Πράξη « Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο» υλοποιείται στο πλαίσιο των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ), της δράσης 3 της Κατηγορίας Παρέμβασης Ι «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το .

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΤΟΠ-ΕΚΟ συντονιστής φορέας είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία (ANEBO Α.Ε.), ενώ εταίροι οι: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) Δήμου Βόλου, Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.-ΔΟΕΠΑΠ Δήμου Βόλου, Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το ευρύτερο αντικείμενο της Πράξης, που ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κατά την ημερίδα, είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την προώθηση της απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής παρέμβασης.

Επίσης στόχος είναι η του ποσοστού ανεργίας ενισχύοντας τη δημιουργία τουλάχιστον 10 κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς του Πολιτισμού, της Πράσινης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Οικονομίας από 80 ανέργους που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ορίζει το πλαίσιο, με απώτερο σκοπό την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πέντε συλλήψεις για παράβαση του  ΚΟΚ από το Λιμεναρχείο Βόλου  #λιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/04yt8UdCv9 -

  • Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου #ΔήμοςΡήγαΦεραίου - https://t.co/b0dlYdrJjO -

  • Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες στα 5,8 Ρίχτερ στην #Κρήτη #Κρήτη #σεισμός - https://t.co/UXIoLZMFyQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση