Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ηλίας Ξηρακιάς: Κάποιοι στη ΔΕΥΑΜΒ αντί να σιωπούν, προκαλούν με τη στάση τους
Ηλίας Ξηρακιάς: Κάποιοι στη ΔΕΥΑΜΒ αντί να σιωπούν, προκαλούν  με τη στάση τους

Ηλίας Ξηρακιάς: Κάποιοι στη ΔΕΥΑΜΒ αντί να σιωπούν, προκαλούν με τη στάση τους

«Αντί να ευγνωμονούν την προηγούμενη Διοίκηση, προκαλούν με τη στάση τους, κατηγορώντας την για “χαμένες ευκαιρίες”! Χαμένες ευκαιρίες, όμως, για ποιους;», τονίζει σε δήλωσή του ο τέως αντιδήμαρχος Βόλου και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Ηλίας Ξηρακιάς, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά”, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο χθεσινό Δ.Σ. της Επιχείρησης, σχετικά με το έργο της προμήθειας εξοπλισμού για την αυτοματοποίηση και τον περιορισμό των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με το έργο της προμήθειας εξοπλισμού για την αυτοματοποίηση και τον περιορισμό των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Φαίνεται ότι κάποιοι στη ΔΕΥΑΜΒ, αντί τουλάχιστον να σιωπούν, ειδικά αυτοί, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, επιλέγουν την τακτική “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορούν την προηγούμενη Διοίκηση της Επιχείρησης για ευθύνες όσον αφορά την εξέλιξη του έργου της αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης.

Η υπόθεση της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού αυτοματοποίησης των δικτύων ύδρευσης πολλών ΔΕΥΑ αποδείχτηκε ότι ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο διαπλοκής, για το οποίο ελέγχεται σήμερα σημαντικός αριθμός ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Όχι όμως και η ΔΕΥΑΜΒ, αφού η προηγούμενη Διοίκησή της έγκαιρα αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό τον οποίο είχε βρει σε εξέλιξη, διαπιστώνοντας με συγκεκριμένα στοιχεία ότι στη μελέτη υπήρχαν «τερατώδεις» υπερκοστολογήσεις και «φωτογραφικές» διατάξεις.

Έτσι, χωρίς να αυξηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός, αναμορφώθηκε η μελέτη και συμπεριλήφθηκαν επιπλέον προμήθειες εξοπλισμού και εργασίες, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτοματοποίηση και ο αυτόματος έλεγχος της λειτουργίας όχι μόνο του Βόλου αλλά και των περιφερειακών δικτύων και υδραγωγείων που εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ λόγω του “Καλλικράτη”.

Με τον τρόπο αυτό, η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ διασφάλισε τη διαφάνεια και προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον και την Επιχείρηση από οικονομικές επιβαρύνσεις και νέες δικαστικές εμπλοκές, μετά και το σκάνδαλο “ΕΡΓΗΛ”.

Επιπλέον, προστάτευσε και τα στελέχη της από κατηγορίες για άμεση ή έμμεση εμπλοκή και συνέργεια στο σκάνδαλο για το οποίο ελέγχονται σήμερα άλλες ΔΕΥΑ.

Το έργο της προμήθειας εξοπλισμού για την αυτοματοποίηση και τον περιορισμό των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ θα ενταχθεί πλέον, κατά προτεραιότητα, στο νέο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Αντί λοιπόν να ευγνωμονούν την προηγούμενη Διοίκηση, προκαλούν με τη στάση τους, κατηγορώντας την για “χαμένες ευκαιρίες”! Χαμένες ευκαιρίες, όμως, για ποιους;».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aρνήθηκε μεταμεσονύκτια είσοδο σε αστυνομικούς ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ  - https://t.co/lK3W2yybwY -

  • Ενισχύεται με 10 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλίας - https://t.co/C9LUQxxXxv -

  • Ξεκίνησε η κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/wZsMNtadaK -

"Αλιεύοντας" την είδηση