Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οικολόγοι Πράσινοι για Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων
Οικολόγοι Πράσινοι για Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων

Οικολόγοι Πράσινοι για Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δημοσίευσν την πρακάτω σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας των Θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων.
“Σε μια σαν την ελληνική, που αντιμετωπίζει φοβικά την και θέτει στο περιθώριο άτομα που δεν είναι παραγωγικά, σύμφωνα με τις νόρμες του οικονομικού φιλελευθερισμού, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, όπως αυτό των Λεχαινών, αποτελούν ένα εξαιρετικά κακό παράδειγμα αντιμετώπισης παιδιών με πολύ σημαντικά προβλήματα υγείας.
Η ιδρυματοποίησή τους και η χρήση μεθόδων που παραπέμπουν σε μεσαιωνικές πρακτικές όπως αυτή του δεσίματος σε κρεβάτι ή ο εγκλωβισμός τους σε κλουβιά -στην κυριολεξία- πόρρω απέχουν από αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάζουμε σύγχρονη αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων και τέτοιοι μόνο θεραπευτήρια δεν μπορεί να θεωρηθούν.
Στη χ των οικονομικών επιτηρήσεων και της εξαντλητικής συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία των παραγωγικά ικανών, η των «μη παραγωγικών» φαντάζει ασύμφορη! Ζητούμε την ενεργο των αριστερών, ανθρωπιστικών αντανακλαστικών του Υπουργού Υγείας για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν το δήθεν θεραπευτήριο των Λεχαινών αλλά και τον έλεγχο λειτουργίας των υιπων Θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων.”
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση