Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Οικολόγοι Πράσινοι για Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων
Οικολόγοι Πράσινοι για Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων

Οικολόγοι Πράσινοι για Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων

Οι Πράσινοι δημοσίευσαν την παρακάτω σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας των Θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων.
“Σε μια σαν την ελληνική, που αντιμετωπίζει φοβικά την και θέτει στο περιθώριο άτομα που δεν είναι παραγωγικά, σύμφωνα με τις νόρμες του οικονομικού φιλελευθερισμού, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, όπως αυτό των Λεχαινών, αποτελούν ένα εξαιρετικά κακό παράδειγμα αντιμετώπισης παιδιών με πολύ σημαντικά προβλήματα υγείας.
Η ιδρυματοποίησή τους και η χρήση μεθόδων που παραπέμπουν σε μεσαιωνικές πρακτικές όπως αυτή του δεσίματος σε κρεβάτι ή ο εγκλωβισμός τους σε κλουβιά -στην κυριολεξία- πόρρω απέχουν από αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάζουμε σύγχρονη αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων και τέτοιοι χώροι μόνο θεραπευτήρια δεν μπορεί να θεωρηθούν.
Στη χώρα των οικονομικών επιτηρήσεων και της εξαντλητικής συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία των παραγωγικά ικανών, η φροντίδα των «μη παραγωγικών» φαντάζει ασύμφορη! Ζητούμε την ενεργοποίηση των αριστερών, ανθρωπιστικών αντανακλαστικών του Υπουργού Υγείας για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν το δήθεν θεραπευτήριο των Λεχαινών αλλά και τον έλεγχο λειτουργίας των υπόλοιπων Θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων.”
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση