Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ειδοποιητήρια από την ΔΕΔΔΗΕ
Ειδοποιητήρια από την ΔΕΔΔΗΕ

Ειδοποιητήρια από την ΔΕΔΔΗΕ

Γι όσους έχουν λλάξει πάροχο

Ειδοποιητήρια  στέλνει η  ΔΕΔΔΗΕ σε όσους έχουν αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔΕΔΔΗΕ,  μέσω των ειδοποιητηρίων   καλεί του πρώην πελάτες της, να ετοιμάσουν και να καταθέσουν στον ΔΕΔΔΗΕ υπεύθυνες δηλώσεις εγκατάστασης ηλεκτρολογικών σχεδίων.

Ήδη έχουν αποσταλεί τα πρώτα ειδοποιητήρια ενώ εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα αποσταλούν ειδοποιητήρια σε όλους όσοι έχουν φύγει από την ΔΕΗ κι έχουν αλλάξει πάροχο.

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας

Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν σε εκπομπές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο θέμα της ς των οφειλών στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα σχετικά με την διαδικασία έκδοσης Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη  (ΥΔΕ του . 4483/1965) από αδειούχο Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο (όπου απαιτείται από την ισχύουσα ομοθεσία π.χ. λήξη της ΥΔΕ μετά το πέρας των 14 ετών στις κατ) .

Η διαδικασία της ΥΔΕ του Ν. 4483/1965 η οποία εκδίδεται από αδειούχο Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο, ώστε να προστατέψει τον καταναλωτή από την χρήση την ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκδοση μια ΥΔΕ δεν αποτελεί μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία. Αντίθετα αποτελεί μια παροχή συγκεκριμένης Τεχνικής υπηρεσίας η οποία απαιτεί την παρουσία του Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου στο χώρο της Ε.Η.Ε, όπου θα γίνει ο της καλής και ασφαλούς λειτουργίας της με την χρήση διακριβωμένων οργάνων ελέγχου, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι η Ε.Η.Ε είναι ασφαλής για να συνεχίσει να χρησιμοποιείται και να λειτουργεί απρόσκοπτα στην κατοικία, στον επαγγελματικό χώρο, στη βιοτεχνία, κ.λπ.

Η ΥΔΕ είναι Τεχνικό έντυπο, όπου με την υπογραφή του ηλεκτρολόγου επιβεβαιώνει ότι η Ε.Η.Ε. μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια για τον χρήστη της.

Η ΥΔΕ του Ν. 4483/1965 δεν είναι ένα απλό πιστοποιητικό και δεν μπορεί να εκδοθεί από το γραφείο του Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου αλλά μετά τον έλεγχο της εγκατάστασης προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του καταναλωτή.

Ο καταναλωτής  που χρειάζεται (σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από την ισχύουσα Νομοθεσία) έλεγχο της καλής λειτουργίας της Ε.Η.Ε, είναι υποχρεωμένος να καλέσει τον αδειούχο Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο να πραγματοποιήσει έλεγχο στην Ε.Η.Ε σύμφωνα με τα παραπάνω. Αυτή η παροχή Τεχνικής υπηρεσίας, η οποία οδηγεί στην έκδοση της ΥΔΕ, κοστολογείται από τον επαγγελματία αδειούχο Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο και όχι αποσπασματικά και μεμονωμένα η έκδοση του Τεχνικού εντύπου της ΥΔΕ.

Η παροχή Τεχνικής υπηρεσίας από αδειούχο Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο, η οποία οδηγεί στην έκδοση της ΥΔΕ του Ν. 4483/1965, δεν μπορεί να κοστολογείται το ίδιο σε κάθε περίπτωση ελέγχου μια ΕΗΕ . Για παράδειγμα ο της Ε.Η.Ε μιας κατοικίας 40τ.μ (γκαρσονιέρα) δεν μπορεί να έχει το ίδιο κόστος με τον έλεγχο της Ε.Η.Ε μιας κατοικίας 120τ.μ ή τον έλεγχο της Ε.Η.Ε μιας κατοικίας των 200τ.μ.

Όσοι εκδίδουν ΥΔΕ του Ν. 4483/1965 χωρίς να πραγματοποιήσουν έλεγχο και μέτρηση της Ε.Η.Ε του χώρου, παρανομούν σε βάρος της ασφάλειας και προστασίας των καταναλωτών από την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, μπορούν να ελεγχθούν μετά από και να έχουν διοικητικές και άλλες , από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση