Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ιδιαίτερα επικίνδυνη η χρήση ιπτάμενων χάρτινων φαναριών
Ιδιαίτερα επικίνδυνη  η χρήση ιπτάμενων χάρτινων φαναριών

Ιδιαίτερα επικίνδυνη η χρήση ιπτάμενων χάρτινων φαναριών

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η χρήση ιπτάμενων χάρτινων φαναριών κι επισύρει ποινικές ευθύνες, καθώς λόγω της χρήσης φωτιάς, κατά την πτώσης τους μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές είτε σε υπαίθριο χώρο, είτε σε οικήματα ή ακόμα και σε οχήματα.

Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ενώ σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει στην Υπηρεσία οι καταγγελίες σχετικά με την χρήση ιπτάμενων χάρτινων φαναριών, τα γνωστά σε όλους χάρτινα αερόστατα, τα οποία με τη χρήση γυμνής φλόγας ανυψώνονται στον αέρα.

Επίσης από την Π.Υ. αναφέρεται: “Είναι πραγματικά άξιον απορίας, όταν στο αποκορύφωμα της αντιπυρικής περιόδου κι ενώ από το σύνολο των υπηρεσιών και των συμπολιτών μας γίνεται καθημερινά τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, κάποιοι – ευτυχώς λίγοι- δεν μπορούν να διαισθανθούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να αποφεύγεται, για οποιοδήποτε λόγο, το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, οι εργασίες με χρήση γυμνής φλόγας, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και γενικά οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει την ανάφλεξη μιας πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που οι πολίτες αντιληφθούν εστία πυρκαγιάς, παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται έγκαιρα, εφόσον δεν μπορούν να συμβάλλουν στην κατάσβεσή της στο αρχικό στάδιο.

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων, σε συνδυασμό με τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι οι παράμετροι που θα διασφαλίσουν τον πολύτιμο φυσικό πλούτο της χώρας μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση