Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ηχηρή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά
Ηχηρή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Ηχηρή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Με την συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ εκατοντάδων εργαζομένων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων, νέων σφραγίστηκε η σημερινή μέρα στο Βόλο. Με το συλλαλητήριο που οργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας, κορυφώθηκε η πλούσια δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών.

Ήταν κορύφωση μετά την φωτογραφίας για την ιστορία του εργατικού κινήματος που μετά το διήμερο στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και την παράταση που πήρε για τρίτη μέρα στο Αχίλλειο, πήγε και σε εργοστάσια της περιοχής. Μετά τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. και τις πρωτοβουλίες των σωματείων και επιτροπών αγώνα που συσπερώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Coca-cola-3Ε  Βόλου, Λάζαρος Τσελεπής. Συνεχίστηκε με χαιρετισμό εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τη Ράνια Μπαλή, πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Δασκάλων και το χαιρετισμό του Δημήτρη Αδραχτά, μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Την συγκέντρωση έκλεισε με την κεντρική εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας.

Μετά τις ομιλίες η πορεία κατέληξε στο μνημείο των νεκρών εργατών του 1936 όπου και κατατέθηκαν στεφάνια.

Στην κεντρική του ο κ. Στεργίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Το ΠΑΜΕ ξανά, όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία, παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη, με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της ΕΕ, των καπιταλιστικών κερδών. Γι’ αυτό διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια, νόμους που τώρα συζητά πώς θα τους ενισχύσει με νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από τις νέες συμφωνίες, τα νέα μνημόνια, όπως και αν τα βαφτίσουν”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση