Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Η. Ξηρακιάς: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ»
Η. Ξηρακιάς: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΣΤΗ Ν. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ»

Η. Ξηρακιάς: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ»


του
Ηλία Ξηρακιά
τ. και τ. πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας

Δυστυχώς οι ρυθμίσεις που εισηγείται η Δημοτική Αρχή για την κυκλοφορία των οχημάτων στον Περιφερειακό (τμήμα Γορίτσας- κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς) και την παραλιακή  οδό από τον κόμβο του ΝΟΒ μέχρι τον κόμβο στα «Αστέρια», επαναφέρει και πάλι την εκτροπή της κυκλοφορίας του Περιφερειακού μέσα από τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας.

Είναι γνωστό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, κατά την έξοδο και την των λουομένων προς και από την , δημιουργούνται συνθήκες μποτιλιαρίσματος.

Για πολλά χρόνια όμως η συνοικία της . Δημητριάδος, λόγω καθυστέρησης να ολοκληρωθεί το τμήμα του Περιφερειακού «Γορίτσας-κόμβου στα Αστέρια», υπέφερε από την εκτροπή της κυκλοφορίας του Περιφερειακού.

Κι ενώ μετά την πρόσφατη απόδοση στην κυκλοφορία του έργου αυτού, τα της ΑΓΕΤ κινούνται υποχρεωτικά από τον Περιφερειακό, ενώ και οι οδηγοί των επιβατικών αυτοκινήτων άρχισαν να επιλέγουν συνειδητά το Περιφερειακό, τη σήραγγα της Γορίτσας και την κοιλαδογέφυρα για την παράκαμψη του κέντρου της πόλης και των συνοικιών, έρχεται σήμερα η ρύθμιση που προτείνει η Δημοτική Αρχή που υποχρεώνει τον οδηγό του ΙΧ να μην επιλέγει για την κίνησή του προς τον Περιφερειακό, αλλά το της πόλης που θα τον οδηγεί στην παραλιακή Βόλου – Αγριάς.

Στις ώρες αιχμής, όμως, η προσωρινή λύση δεν είναι να μονοδρομείται το τμήμα του Περιφερειακού «Γορίτσας-κόμβου στα Αστέρια» και να   εκτρέπεται η κυκλοφορία στη .Δημητριάδα, αλλά να κλείνει η παραλιακή οδός στο τμήμα της από τον ΝΟΒ μέχρι τα «Αστέρια», ώστε ο Περιφερειακός να είναι η πάγια επιλογή για κάθε οδηγό που κατευθύνεται προς ή επιστρέφει από την πλευρά της Αγριάς, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ροή των οχημάτων – εννοείται με την τήρηση όλων των όρων ασφαλούς λειτουργίας της σήραγγας. Ταυτόχρονα, επείγει να μελετηθεί και να προχωρήσει η στη του Περιφερειακού με την παραλιακή Βόλου – Αγριάς, καθώς και η περίφημη «εργολαβία-σκούπα», που δυστυχώς φαίνεται ότι μπαίνει και πάλι σε περιπέτειες.

Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει ως πόλη να συνεχίσουμε να θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητα και η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τη σθεναρή διεκδίκηση της ένταξης του έργου της επέκτασης του Περιφερειακού, ώστε να προχωρήσει η παράκαμψη της Αγριάς μέχρι τον Βρύχωνα (σε πρώτη φάση), έργο που και οριστική λύση στο μποτιλιάρισμα,  στις ώρες αιχμής, στην είσοδο και έξοδο του Βόλου, από την πλευρά της Αγριάς θα δώσει και την Αγριά ριζικά θα αναβαθμίσει. Παράλληλα, να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή του τμήματος από «Μπουρμπουλήθρα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της ».

Ηλίας

Τ. και τ. πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση