Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων
Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων

Με αφορμή την στον Βόλο για την 71η επέτειο μνήμης και τιμής στους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα οι του Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, και τονίζουν: “Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα τιμήσουμε στον Βόλο την μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που αφανίστηκαν από τους ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και την μνήμη των Ελλήνων πολιτών που έβαλαν σε κίνδυνο την ζωή τους για να διασώσουν τους συμπολίτες τους, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα σχέδια των Γερμανών για απέλαση και εξόντωσή τους”.

Επίσης αναφέρουν: ” Η άνοδος του Ναζιστικού κόμματος στην εξουσία στοίχισε περίπου 6 εκατομμύρια χαμένες ζωές Εβραίων. Η έχασε τουλάχιστον το 81% του Εβραϊκού πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα που με την των προσφυγικών ροών ο κάνει ξανά έντονα την εμφάνισή του στην , καλούμαστε να στοχαστούμε βαθιά γύρω από το κακό που έφερε ο λόγος του μίσους των Γερμανών ναζιστών τότε, που στιγμάτιζε τους ανθρώπους που ήταν διαφορετικοί και καλούσε την πλειοψηφία να τους αντιμετωπίσει ως «παράσιτα».

Η σύλληψη αυτής της ντροπιαστικής για την ανθρωπότητα ιστορίας και η επαγρύπνηση είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να αποδώσουμε στα της μεγαλύτερης βαρβαρότητας που έχει ποτέ εκδηλωθεί στην σύγχρονη ιστορία. Βαρβαρότητα που εκδηλώθηκε όταν οι απόψεις κάποιων ακραίων βρήκαν πρόσφορο έδαφος στις καρδιές απεγνωσμένων και τσακισμένων από την οικονομική κρίση ανθρώπων. Ας μην επιτρέψουμε, λοιπόν, ποτέ ξανά να καρπίσει ο σπόρος του μίσους που έχουν σπείρει και σήμερα οι νοσταλγοί του ναζισμού, που αντιλαμβάνονται ως αιτία όλων των δεινών την διαφορετικότητα.”

"Αλιεύοντας" την είδηση