Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων
Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων

Με αφορμή την εκδήλωση στον Βόλο για την 71η επέτειο μνήμης και τιμής στους Εβραίους που έχασαν τη τους στο Ολοκαύτωμα οι του ΣΥΡΙΖΑ , Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής τονίζουν: “Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα τιμήσουμε στον Βόλο την μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που αφανίστηκαν από τους ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και την μνήμη των Ελλήνων πολιτών που έβαλαν σε κίνδυνο την τους για να διασώσουν τους συμπολίτες τους, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα σχέδια των Γερμανών για και εξόντωσή τους”.

Επίσης αναφέρουν: ” Η του Ναζιστικού κόμματος στην εξουσία στοίχισε περίπου 6 εκατομμύρια χαμένες ζωές Εβραίων. Η Ελλάδα έχασε τουλάχιστον το 81% του Εβραϊκού πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα που με την αύξηση των προσφυγικών ροών ο ρατσισμός κάνει ξανά έντονα την εμφάνισή του στην Ελλάδα, καλούμαστε να στοχαστούμε βαθιά γύρω από το κακό που έφερε ο λόγος του μίσους των Γερμανών ναζιστών τότε, που στιγμάτιζε τους ανθρώπους που ήταν διαφορετικοί και καλούσε την πλειοψηφία να τους αντιμετωπίσει ως «παράσιτα».

Η αυτής της ντροπιαστικής για την ανθρωπότητα ιστορίας και η επαγρύπνηση είναι ο ελάχιστος τιμής που μπορούμε να αποδώσουμε στα της μεγαλύτερης βαρβαρότητας που έχει ποτέ εκδηλωθεί στην σύγχρονη ιστορία. Βαρβαρότητα που εκδηλώθηκε όταν οι απόψεις κάποιων ακραίων βρήκαν πρόσφορο έδαφος στις καρδιές απεγνωσμένων και τσακισμένων από την οικονομική κρίση ανθρώπων. Ας μην επιτρέψουμε, λοιπόν, ποτέ ξανά να καρπίσει ο σπόρος του μίσους που έχουν σπείρει και σήμερα οι νοσταλγοί του ναζισμού, που αντιλαμβάνονται ως αιτία όλων των δεινών την διαφορετικότητα.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση