Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Οι Σταγιατιώτες για μια ακόμη φορά λένε ΟΧΙ στη μόνιμη χλωρίωση
Οι Σταγιατιώτες για μια ακόμη φορά λένε ΟΧΙ στη μόνιμη χλωρίωση

Οι Σταγιατιώτες για μια ακόμη φορά λένε ΟΧΙ στη μόνιμη χλωρίωση

Όχι στη μόνιμη χλωρίωση του νερού είπαν εκ νέου οι κάτοικοι των Σταγιατών στη σημερινή καθιερωμένη Κυριακάτικη πρωινή συνάντηση στο δημοτικό σχολείο, αφού ενημερώθηκαν για την της ΔΕΥΑΜΒ για το νερό του χωριού.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν ομόφωνα να διαμαρτυρηθούν:

•για την ανευθυνότητα με την οποία η ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίζει το θέμα του νερού. Χτες, Σάββατο 17/10/2015, στη βρύση της πλατείας αναρτήθηκε από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ χωρίς ένδειξη της υπηρεσίας που την εξέδωσε, μνημείο προχειρότητας, ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο προς πόση. Χωρίς καμιά ενημέρωση του τοπικού συμβούλου και των κατοίκων του χωριού, χωρίς κοινοποίηση των αναλύσεων όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο. Αυτό συνιστά ασέβεια προς την τοπική κοινωνία και παράβαση του νόμου.

• Για τη λήψη δειγμάτων από βρύσες που δεν χρησιμοποιούνται για πόση, όπως π.χ. από τα εγκαταλειμμένα δημόσια αποχωρητήρια, παρά το γεγονός ότι ο τοπικός εκπρόσωπος έχει στείλει εδώ και χρόνια έγγραφο στη ΔΕΥΑΜΒ με το οποίο κατήγγειλε αυτή την πρακτική.

• Για την παντελή έλλειψη συντήρησης και καθαρισμού των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Ο μοναδικός καθαρισμός, επί δήμου Βόλου, έγινε τον Μάρτιο του 2012. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα η δεξαμενή της πηγής, καθαρίζονταν τρεις φορές το χρόνο στην προ του Καλλικρατικού δήμου εποχή. Πέρσι το καλοκαίρι η δεξαμενή καθαρίστηκε από τους κατοίκους του χωριού, μετά από την άρνηση της ΔΕΥΑΜΒ να ικανοποιήσει σχετικό μας αίτημα.

• Για την υποβάθμιση του πόσιμου νερού με τη μόνιμη χλωρίωση

• Για την άρνηση της συνεργασίας με την τοπική κοινωνία η οποία είναι πρόθυμη να βοηθήσει ενεργά την ΔΕΥΑΜΒ να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της τοπικά.

• Για την διαπόμπευση των χωριών του Πηλίου μέσω των ΜΜΕ με τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» περί μολυσμένων και επικίνδυνων για την υγεία των πολιτών νερών

Οι ίδιοι τονίζουν: «Απαιτούμε από την ΔΕΥΑΜΒ να κάνει άμεσα αυτά που ο σχετικός με τη διαχείριση του νερού νόμος προβλέπει, δηλ να φροντίσει για την της πηγής της Κρύας Βρύσης, τον τακτικό καθαρισμό των τεσσάρων δεξαμενών, τη συντήρηση του δικτύου και τον εντοπισμό της αιτίας που ενδεχόμενα δημιουργεί προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού.
Η πολιτική του «χλωριώνω και φεύγω» συνιστά ανευθυνότητα, οδηγεί εκ του ασφαλούς τους κατοίκους στο εμφιαλωμένο και αμφίβολης ποιότητας νερό , αποκόπτει τους δεσμούς των χωριών με τις πηγές και τελικά διευκολύνει το ξεπούλημά τους. Φαίνεται πως αυτός είναι και ο στόχος της δημοτικής Αρχής απέναντι στον οποίο είμαστε όλοι αντίθετοι.
Έχουμε ήδη στείλει για ανάλυση δείγματα από τρία σημεία του δικτύου μας και αναμένουμε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη τα αποτελέσματα. Θα τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα της ΔΕΥΑΜΒ και θα έχουμε μια σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα. Θα συμβάλλουμε έτσι στη λύση του προβλήματος εφόσον διαπιστώσουμε ότι υπάρχει.
Στο παρελθόν υπογράψαμε ψηφίσματα τα οποία καταθέσαμε στη ΔΕΥΑΜΒ, στα οποία αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τη μόνιμη χλωρίωση. Στην προκειμένη περίπτωση το που στέλνουμε στη ΔΕΥΑΜΒ είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε την μόνιμη εγκατάσταση χλωριωτή .Θα εγκαταστήσουν χλωριωτή τη μέρα που θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό των δεξαμενών και θα τον απομακρύνουν 2-3 ημέρες μετά.
Οι Σταγιάτες είναι ένα όμορφο μικρό χωριό με συνυφασμένη με την πηγή της Κρύας Βρύσης και το γνωστό σε όλους γάργαρο και άψογο ποιοτικά πόσιμο νερό. Αυτή θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση