Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο πάρκο της συνοικίας Χιλιαδούς
Η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο πάρκο της συνοικίας  Χιλιαδούς

Η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο πάρκο της συνοικίας Χιλιαδούς

Η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας ολοκληρώθηκε από το Δήμο Βόλου και δόθηκε προς χρήση στους στην περιοχή μεταξύ των οδών Κουντουριώτου – Γιάννη Δήμου.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θαν. Σταυρίδης η για την κατασκευή της πρώτης πρότυπης και με όλους τους προβλεπόμενους αυστηρούς όρους ς έγινε από τη λαϊκή γειτονιά της ς και η μεγάλη επισκεψιμότητα που ήδη παρατηρείται από παιδιά και γονείς είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση για τη Δημοτική Αρχή

Η παιδική χαρά αποτελεί κομμάτι του υ της Χιλιαδούς, το οποίο καθημερινά είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής που στερείται άλλων μεγάλων τέτοιων κοινόχρηστων χώρων.

Στο χώρο αυτό υπήρχε μια παλιά παιδική χαρά επικίνδυνη η οποία αποξηλώθηκε ολοσχερώς. Η νέα παιδική χαρά είναι περιφραγμένη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα πια παιχνίδια της είναι τοποθετημένα πάνω σε ποταμίσιο βότσαλο απολύτως εναρμονισμένο στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.

Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176: 2008.

Τις εργασίες ολοκλήρωσης της παιδικής χαράς παρακολούθησε από κοντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την προώθηση και ολοκλήρωση της.

Η της νέας αυτής παιδικής χαράς είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των στόχων που έθεσε η νέα δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας όταν το Σεπτέμβριο του 2014 με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την προσωρινή λειτουργίας των παιδικών χαρών που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους όρους που έθετε η ΥΑ 28492/18.5.14 και η συμπληρωματική της ΥΑ 27934/25.7.2014 και η νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών.

Η πρώτη προτεραιότητα της ήταν η αναβάθμιση και πιστοποίηση των πολυσύχναστων παιδικών χαρών του Βόλου όπως οι παιδικές χαρές στο παραλιακό μέτωπο. Προχώρησε όμως παράλληλα στην των παιδικών χαρών που δεν μπορούσαν να βελτιωθούν ή να διορθωθούν στο Βόλο αλλά και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες .

Επιπλέον ενίσχυσε τους κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες για τις εργασίες αποξήλωσης συντήρησης, αναβάθμιση και τέλος προμήθειας νέου πιστοποιημένου εξοπλισμού.

Θα ακολουθήσουν εργασίες αναβάθμισης στις παιδικές χαρές του Αγίου Κωνσταντίνου, της Νέας Αγχιάλου, Αγριάς και Άνω Λεχωνίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση