Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Ομοσπονδία Τύπου Και Χάρτου για τη ΒΙΣ

Η Ομοσπονδία Τύπου Και Χάρτου για τη ΒΙΣ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΒΙΣ Βόλου για την απόφασή της να κλείσει το τμήμα Χαρτοποιίας της επιχείρησης και να πετάξει στο δρόμο τους 31 εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση αναφέρει:

”Ο  Φιλίππου ξέχασε τις δεσμεύσεις του και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι για αυτόν όπως και για τους άλλους καπιταλιστές ευαγγέλιο είναι μόνο το κέρδος.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος έχει πάρει επιδοτήσεις  και δάνεια που πληρώθηκαν με τη δουλειά των εργατών.

Τον λόγο τώρα τον έχουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που καλούνται σε συσπείρωση με το σωματείο τους, με μαζικές διαδικασίες και τον αγώνα τους να υποχρεώσουν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις . Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα δικά τους . Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, δεν χωράνε αυταπάτες ότι θα λυθεί το πρόβλημα απλά με κάποιες συναντήσεις.

Σήμερα βρίσκονται μπροστά σε απόλυση οι συνάδελφοί τους, όμως είναι σίγουρο ότι αν δεν υπάρξει  μαζική, αγωνιστική απάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες . Θα ανοίξει η όρεξη στην εργοδοσία για να αμφισβητήσει  το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Είναι ανάγκη να τονίσουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης –  ΑΕΛ όσο και των άλλων κομμάτων που υποκλίνονται στην της αγοράς, στην της Ε.Ε., που θεωρούν ότι με ευχολόγια και ψεύτικες υποσχέσεις μπορούν να ξεμπερδεύουν. Η ίδια κυβέρνηση ήταν αυτή που ζε τους εργαζόμενους ότι τάχα θα καταργήσει την και την εκ περιτροπής εργασία.

Τώρα ετοιμάζεται  να ψηφίσει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για να διευκολύνει τους βιομηχάνους να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα.

Το πρόβλημα των εργαζομένων στη ΒΙΣ πρέπει να  βγει έξω από την πύλη του εργοστασίου, να ασκηθεί πίεση σε κάθε επιχείρηση του ομίλου Φιλίππου και να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των συναδέλφων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία είναι στη διάθεση του σωματείου και των εργαζομένων για να στηρίξουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν”.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση