Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / «Η νεολαία δεν πολεμάει για την ολιγαρχία»
«Η νεολαία δεν πολεμάει για την ολιγαρχία»

«Η νεολαία δεν πολεμάει για την ολιγαρχία»

Έξω από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη . Ιωνία, όπου στεγάζεται η , συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας και ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Η νεολαία δεν πολεμάει για την ολιγαρχία», έξω από την πύλη του στρατοπέδου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά την επίθεση του στο Παρίσι.

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέμειναν μέχρι να ολοκληρωθεί η έξοδος των εξοδούχων, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πολεμική μηχανή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν δουλεύει μόνο και κυρίως για την επικράτηση στο πεδίο τον ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, που οξύνονται στο έδαφος της κρίσης, αλλά για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», που άλλοτε παίρνει τη μορφή των εργατικών διεκδικήσεων ενάντια στην εργοδοσία και τους εθνικούς και υπερεθνικούς μηχανισμούς στήριξης της και άλλοτε τη μορφή των εξαθλιωμένων μεταναστών που παλεύουν για τη τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει λόγο για ιεράρχηση του στόχου και από την ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κατασταλτική επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίων των μεταναστών, τις ασκήσεις ανακατάληψης εργοστασίων στην Κοζάνη από το Στρατό, αλλά και την άσκηση «Παρμενίων» που για πρώτη φορά είχε ως σενάριο την αντιμετώπιση εξέγερσης. Όπως αναφέρει ο πόλεμος για τον οποίο ετοιμάζονται δεν αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων κρατών, αλλά την αντιπαράθεση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας ανεξαρτήτου εθνικότητας, φυλής και θρησκείας.

«Η νεολαία δεν έχει καμία δουλειά να γίνει αναλώσιμη ύλη στα κανόνια του πλούτου. Δε θα πολεμήσουμε για την ολιγαρχία. Ο δικός μας πόλεμος είναι αντικαπιταλιστικός, ενάντια στους σφετεριστές του πλούτου», σημειώνεται σε σχετική .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση