Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Νατάσσα Οικονόμου νέα επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά»
Η Νατάσσα Οικονόμου νέα επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά»

Η Νατάσσα Οικονόμου νέα επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά»

Η πρώην αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου είναι  η νέα επικεφαλής της παράταξης « -Πάμε Μπροστά», μετά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου και διαδέχεται τον μέχρι πρότινος επικεφαλής Π. Σκοτινιώτη.

Η κα Οικονόμου , με 36 ψήφους, έναντι 32 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος Φ. Λαμπιρινίδης και δυο άκυρα είναι η διάδοχος του απερχόμενου Π. Σκοτινιώτη ως   επικεφαλής της παράταξης « -Πάμε Μπροστά».

«Ο  νέος επικεφαλής αποφασίστηκε να εκλεγεί  όχι μόνο από τα τέσσερα μέλη της δημοτικής ομάδας, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά από την ολομέλεια του συνδυασμού της “Επιλογής Ευθύνης-Πάμε Μπροστά”, δίνοντας ένα δείγμα γραφής για το πώς η παράταξη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία και την ουσιαστική συμμετοχή των μελών της.

Δικαίωμα ψήφου, είχαν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, είτε διεκσαν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων» τόνισε ο απερχόμενος και πρώην δήμαρχος Π. .

Οι ίδιος είπε ότι η ήττα που υπέστη ο συνδυασμός πριν επτά μήνες στέλνει ένα ήθους , αξιοπρέπειας και δημοκρατίας και διευκρίνισε ότι ενώ η απόφασή του ήταν δεδομένη να παραιτηθεί αμέσως μετά το βράδυ των εκλογών, όταν ανέλαβε την πολική ευθύνη, εντούτοις κρίθηκε σκόπιμο να περάσει λίγος χρόνος ώστε να βρει  η παράταξη τον βηματισμό της και συντεταγμένα να προχωρήσει στη διάδοχη κατάσταση.

Ο κ. κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει κανένα για το παρόν και το  μέλλον της πόλης, η οποίας έχει δεχτεί πανελλήνιο διασυρμό,  γι' αυτό και γυρίζει στο παρελθόν και στην αντιπαράθεση.

«Εμείς πρώτοι είχαμε προδιαγράψει την  κατάσταση και μιλούσαμε  για μαύρο μέτωπο και για μαύρο πείραμα. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έδειξαν έναν πολιτικό καιροσκοπισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο απερχόμενος επικεφαλής είπε ότι επιχειρείται στην παράταξη ανανέωση σε πρόσωπα και ότι ο ίδιος δεν θα αποστρατευτεί , αλλά θα είναι ενεργά παρών.

Ο υποψήφιος επικεφαλής Φ. ανέφερε-μεταξύ άλλων- ότι η παράταξη  «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά» είναι ο πλέον ζωντανός πολιτικός χώρος στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης και πρόσθεσε πως πρέπει να επιτύχει τομή στη συνέχεια και κάλεσε όλους να είναι παρόντες.  «Θέλω να διαθέσω τις δυνάμεις μου.  Δεν είναι εύκολο έργο. Ωστόσο θα αντιπολιτευτούμε και θα  ασκήσουμε πολιτική ανοιχτών θυρών» σημείωσε  χαρακτηριστικά ο κ. .

Η δεύτερη υποψήφια Νατάσσα Οικονόμου τόνισε ότι η παραίτηση Σκοτινιώτη  σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής και πως η παράταξη περνάει σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με υποχρεώσεις για τα μέλη της δημοτικής ομάδας. Η ίδια διευκρίνισε πως αν εκλεγεί θα ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και θα επιδιώξει την ενίσχυση ενός ανοιχτού αυτοδιοικητικού προσώπου της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά».

Να σημειωθεί τέλος πως ο   Απ. Παπατόλιας δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος λόγω των πολλών-όπως αναφέρθηκε- υποχρεώσεών του στην .

"Αλιεύοντας" την είδηση