Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Ισραηλιτική Κοινότητα στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ
Η Ισραηλιτική Κοινότητα στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ

Η Ισραηλιτική Κοινότητα στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ

Την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Κοινοτικού Κέντρου Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών  Ραχήλ-Σιρλέτ Βαρούχ Παπανδριανού, ο δ/ντής του Πνευματικού Κέντρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Σάκης Νεγρίν και το μέλος του Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Βίκτωρ Σακής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών που έχει ξεκινήσει το Κοινοτικό Κέντρο με , προκειμένου να αποτυπωθεί η συνεργασία των φορέων της χς μας με τις κατά τόπους Ισραηλιτικές Κοινότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο η αντιπεριφερειάρχης, κατά την τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, σε όλα όσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου πραγματοποιεί, όπως είναι η συνδιοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων, η έκδοση λευκώματος για το ολοκαύτωμα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε διεθνείς εκθέσεις στο , η οργάνωση φιλοξενιών ισραηλινών δημοσιογράφων, κ.λ.π.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής Κοινοτικού Κέντρου Βαρούχ-Παπανδριανού ευχαρίστησε θερμά την κ. Κολυνδρίνη, τόσο για την θερμή υποδοχή, όσο και για τις πολλές δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την τοπική Ισραηλιτική Κοινότητα.

Ενδεικτικά σημεία της τοποθέτησης της κ. Κολυνδρίνη:«Στον τομέα των πολιτιστικών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, συνδιοργανώνουν επετειακές για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και ων του Ολοκαυτώματος, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε έτος και περιλαμβάνουν κατάθεση στεφάνων, ομιλίες, παρουσιάσεις, εντύπων κλπ δράσεις απόδοσης φόρου τιμής στους μάρτυρες, ήρωες του Ολοκαυτώματος.
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε προχωρήσει στην έκδοση λευκώματος, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για μαθητές Α-Β Λυκείου σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με τίτλο «Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την τέχνη και την τοπική ιστορία».
Ακολουθώντας αυτό το μοτίβο ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου προβήκαμε το 2021 στην έκδοση του πονήματος Σύγχρονη Εκπαίδευση & Ολοκαύτωμα «Για να μη χαθεί ο άνθρωπος», ένα έργο για την εκπαιδευτική κοινότητα, το θέμα της διδασκαλίας και της παρουσίασης του Ολοκαυτώματος στο σχολικό . Προσφάτως προμηθευτήκαμε 900 τεμάχια της έκδοσης αυτής, προβήκαμε στην δωρεάν παραχώρηση 400 και 500 τεμαχίων προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, αντίστοιχα, για τις ανάγκες των σχολικών βιβλιοθηκών και την εκπλήρωση των σκοπών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Παράλληλα, στον τομέα του τουρισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ανεπτυγμένη δράση στο , συμμετέχοντας σε εκθέσεις στο για την σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.
Έχουμε οργανώσει φιλοξενίες Ισραηλινών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στη Μαγνησία, οργανώσαμε παρουσιάσεις των τουριστικών πόρων και προορισμών της Μαγνησίας στο Ισραήλ. Οι δράσεις σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία αποδίδουν καρπούς, καθώς ο αριθμός των Ισραηλινών που επιλέγουν τον νομό Μαγνησίας για τις διακοπές τους διαρκώς αυξάνεται, ενώ στις 13/6/2022 θα υποδεχτούμε εκ νέου στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου πτήσεις της TUS AIR η οποία θα συνδέσει το Βόλο με το ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση