Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ι. Φράγκος: “Διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα αλλά είχα παραγκωνιστεί”
Ι. Φράγκος: “Διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα αλλά είχα παραγκωνιστεί”

Ι. Φράγκος: “Διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα αλλά είχα παραγκωνιστεί”

Στις του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπροσώπου τους στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλη, σχετικά με τις αλλαγές προϊσταμένων και τμηματαρχών, που έκανε η διοίκηση, απάντησε  ο νέος προϊστάμενος του Τμήματος Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ι. Φράγκος, τονίζοντας ότι διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, όπως πολυτεχνικό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών και πολύχρονη εμπειρία σε σχέση με τη ρύπανση, καθώς είναι ο αρχαιότερος υπάλληλος της ΔΕΥΑΜΒ, από το 1983, ενώ εκτιμά ότι από το 2013 είχε παραγκωνιστεί από προϊστάμενες θέσεις.

 

Όπως αναφέρει  “σε  απάντηση των, επί προσωπικού, αναφερομένων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, από τον «συνάδελφο» και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο κ. Δημήτρη Κουτσιφέλη, σχετικά με την τοποθέτησή του, ως Προϊσταμένου του Τμήματος Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) – Βιολογικός, τα οποία πληροφορήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ και προς αποκατάσταση της αλήθειας, γνωστοποιεί τα εξής:

«Σήμερα είμαι ο αρχαιότερος υπάλληλος της ΔΕΥΑΜΒ, (χημικός μηχανικός) από το 1983, αναλαμβάνοντας όλα αυτά τα χρόνια θέσεις ευθύνης (που είναι ευρέως γνωστές στην υπηρεσία). Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια (10/2013) είχα παραγκωνιστεί από προϊστάμενες θέσεις, χωρίς ουδέποτε να παραπονεθώ ουσιαστικά, θέτοντας πάντα το συμφέρον της επιχείρησης πάνω από το δικό μου, αφού έτσι έκρινε η εκάστοτε Διοίκηση.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω είναι ευρέως γνωστά σε όλους τους κατοικοεδρεύοντες στην Επιχείρηση, με μεγάλη απογοήτευση πληροφορήθηκα για τις μειωτικές και απαξιωτικές κρίσεις, που αναφέρθηκαν για το πρόσωπό μου, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ από τον κ. Κουτσιφέλη.

Για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης δηλώνω ότι έχω όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελεγχθούν), καθώς επίσης και μεταπτυχιακό τίτλο δευτέρου επιπέδου (διεθνές) με αντικείμενο «Επιστήμη και Τεχνολογία για Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Ρυπογόνα πεδία», προσόντα που με καθιστούν τουλάχιστον ικανό για τον διορισμό μου.

Είμαι δε στη διάθεση του οποιουδήποτε αρμοδίου να κριθούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μου, οι τίτλοι σπουδών μου, η γνώση ξένων γλωσσών, η πολύχρονη εμπειρία μου σε όλους τους τομείς της ΔΕΥΑΜΒ που σχετίζονται με ρύπανση (επίγεια, αέρα και θάλασσας).

Σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγησή μου έχει γίνει εδώ και πολλά έτη από ιεραρχικά ανωτέρους μου, εκτός φυσικά των Πανεπιστημιακών σπουδών που μου απέδωσαν τους Πολυτεχνικούς και Μεταπτυχιακούς τίτλους που κατέχω».

Aπάντηση Κουτσιφέλη

Με έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο απάντηση του κ. Φράγκου, ο οποίος ανερυθρίαστα αναλαμβάνει προϊστάμενος του βιολογικού, παντελώς παράτυπα και παράνομα, εξυπηρετούμενος από την βλαπτική μεταβολή υπηρεσιακά, οικονομικά και ηθικά, της κας Ευτυχίας Διομή.
Δεν θα σταθώ στα όσα ανακριβή ισχυρίζεται.

Θα πω μόνο ένα: Αυτός ο παραγκωνισμένος, είναι η μόνη περίπτωση στην ΔΕΥΑΜΒ, που επί δυο χρόνια αμείβονταν με διπλό μισθό, για να κάνει μεταπτυχιακά για λογαριασμό του. Άδηλο αν έλαβε τον τίτλο.

Επιλογή Ευθύνης: «Η ΔΕΥΑΜΒ δεν προσφέρεται για πελατειακές σχέσεις»

«Η Διοίκηση της Επιχείρησης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο, ίσως, αντικείμενο του Δήμου και δεν προσφέρεται ούτε για πελατειακές σχέσεις, ούτε για αδιαφανείς μεθοδεύσεις, ούτε για επικίνδυνους πειραματισμούς, ούτε για παιγνίδια εξουσίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με αφορμή τις δηλώσεις του νέου προϊσταμένου του Βιολογικού, Ιωάννη Φράγκου, για τη δήθεν «παραγκώνισή» του από προϊστάμενες θέσεις από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής: «Κατανοούμε τη θεμιτή φιλοδοξία του κ. Ιωάννη Φράγκου, όπως και κάθε υπαλλήλου της ΔΕΥΑΜΒ, να διεκδικήσει θέση προϊσταμένου στην Επιχείρηση, εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα. Αυτό που δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, είναι την επίκληση ανακριβών στοιχείων, προκειμένου να τεκμηριώσει τον δήθεν παραγκωνισμό του από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Σε σχέση, λοιπόν, με τη χθεσινή δήλωσή του και χωρίς να υπεισερχόμαστε στην όποια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της Επιχείρησης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

  1. Είναι ανακριβές ότι «παραγκωνίστηκε από προϊστάμενες θέσεις από τον 10/2013», όπως αναφέρει στη δήλωσή του, εννοώντας προφανώς τον ορισμό των νέων προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων που αποφάσισε, με πλήρη διαφάνεια και αδιάβλητες διαδικασίες, το προηγούμενο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ στις 15.10.2013, μετά από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Επιχείρησης και ύστερα από σχετική εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της.

Το ακριβές, σύμφωνα άλλωστε και με το βιογραφικό που ο ίδιος είχε προσκομίσει, όταν προκηρύχτηκε η θέση του Γενικού Διευθυντή, είναι ότι, στη διάρκεια της θητείας του στη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή από το 1983, η μόνη θέση προϊσταμένου που είχε υπηρετήσει ήταν ως προϊστάμενος Τμήματος, και συγκεκριμένα την περίοδο από το 1999 έως το 2006.

Δηλαδή είχε παύσει να κατέχει θέση προϊσταμένου πέντε ολόκληρα χρόνια, πριν αναλάβει η προηγούμενη Διοίκηση, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος Διεύθυνσης ή Γενικός Διευθυντής. Από το 2006 έως το 2007, απουσίαζε στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια και, από το 2008 μέχρι το 2013, όπως και παλαιότερα, είχε οριστεί υπεύθυνος (και όχι προϊστάμενος) μη αυτοτελούς Γραφείου, το οποίο δεν αποτελεί οργανική μονάδα.

Με τον νέο ΟΕΥ, μάλιστα, είχαμε προβλέψει δραστική μείωση, από 23 σε 11, των Γραφείων αυτών που ανήκουν σε κάποιο Τμήμα, προκειμένου να υπάρξει ορθολογικότερη οργάνωση της ΔΕΥΑΜΒ, οι υπεύθυνοι δε των μη αυτοτελών Γραφείων ορίζονται από τον προϊστάμενο της κάθε Διεύθυνσης.

  1. Σε σχέση με την επίκληση μεταπτυχιακού τίτλου, διευκρινίζουμε ότι αυτό που ο ίδιος επικαλείται στο βιογραφικό που προσκόμισε, είναι η «συμμετοχή στις εξετάσεις και η αποδοχή για την παρακολούθηση σπουδών (MASTER II Επιπέδου)», σε δύο αντικείμενα, το 2003 και το 2006.

Δεν αμφισβητούμε την επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια του κ. Φράγκου, ωστόσο η εκτίμηση της προηγούμενης Διοίκησης ήταν ότι τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα της κ. Ευτυχίας Διομή και η ανεκτίμητη προσφορά της, της έδιναν σαφές προβάδισμα για την θέση της προϊσταμένης του Τμήματος Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικού) και Αποχέτευσης.

Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ προσπάθησε με συστηματικό τρόπο και σε μεγάλο βαθμό πέτυχε, στα μόλις τρία, ουσιαστικά, χρόνια της θητείας της (Ιούνιος 2011-Αύγουστος 2014), να γυρίσει σελίδα στη ΔΕΥΑΜΒ, βάζοντας τέλος στις παθογένειες που επί χρόνια είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Επιχείρηση. Κάποιες από τις παλιές πληγές, μάλιστα, δυστυχώς ακόμη δεν έχουν κλείσει.

Υπερασπίστηκε, ταυτόχρονα, το σημαντικό έργο που διαχρονικά είχε επιτελεστεί, πρωτίστως χάρις στο προσωπικό της, και άνοιξε νέους ορίζοντες για τη διευρυμένη πλέον ΔΕΥΑΜΒ, δρομολογώντας το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της. Η σημερινή Διοίκηση της Επιχείρησης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο, ίσως, αντικείμενο του Δήμου και δεν προσφέρεται ούτε για πελατειακές σχέσεις, ούτε για αδιαφανείς μεθοδεύσεις, ούτε για επικίνδυνους πειραματισμούς, ούτε για παιγνίδια εξουσίας.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση