Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η εστίαση 1η στον «Χορό του Ζαλόγγου»
Η εστίαση 1η στον «Χορό του Ζαλόγγου»

Η εστίαση 1η στον «Χορό του Ζαλόγγου»

Στο σκηνικό πολέμου που ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα το ν «Χορό του Ζαλόγγου» ξεκίνησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την εστίαση να έχει την πρώτη θέση και αμέσως μετά να ακολουθούν γυμναστήρια, σχολές χορού, σχολές οδηγών, πρακτορεία ΟΠΑΠ, και όλοι οι υπόλοιποι.

Τα ένταξης και μη, στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 είναι πλήρως απογοητευτικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ Αναψυκτηρίων Εστίασης Ν. Στέφανος Στεφάνου σε συνέχεια της επικοινωνίας του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, ενημερώνει πως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ένα εργαλείο – ελπίδα για την ρευστότητα και επιβίωση των επιχειρήσεων της εστίασης, δυστυχώς δεν προσέφερε στον κλάδο της εστίασης την στήριξη που περίμενε.

Πρώτον τα ποσά των 1.000 €, 2.000 €, 4.000 € που έλαβε ένα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων, οι οποίες είναι κλειστές με κρατική εντολή 6 μήνες συνολικά από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων 3 συνεχόμενους, αποτελούν ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τα εξαρτώμενα μέλη του.

Οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης της εστίασης είναι περισσότερες από 3.000 € το μήνα. Και έπειτα πώς θα επιβιώσουν οι οικογένειες των επαγγελματιών αυτών; Τη στιγμή που δημιουργούνται οφειλές και δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Δεύτερον, χιλιάδες του κλάδου αποκλείστηκαν και δεν πήραν καμία απολύτως ενίσχυση από τον Απρίλιο του 2020 και έπειτα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ Αναψυκτηρίων Εστίασης Ν. Μαγνησίας   χαρακτηρίζει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 «κοροϊδία», εκφράζοντας τους συναδέλφους του κλάδου.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή αποτελεί δάνειο και όχι ουσιαστική οικονομική στήριξη. Οι άνθρωποι αυτοί πλέον πιστεύουν πως κανείς δεν ασχολείται μαζί τους σοβαρά και κανείς δεν ασχολείται με την διάσωση τους. ΔΕΝ πλήττονται όλοι οι κλάδοι το ίδιο   και η Κυβέρνηση παραμένει άτολμη κλείνοντας το συντεχνιακά και ψηφοθηρικά.
Ενώ εδώ και δέκα (10) μήνες ο κλάδος καταστρέφεται, ενώ η Κυβέρνηση δηλώνει με περηφάνια την επιτυχία εικονικών αριθμών.

Έρχεται το τσουνάμι των χιλιάδων λουκέτων και απολύσεων ενώ αγνοείται η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων που επιβαρύνουν τους της εστίασης με τις επιλογές των ανωτέρων.

Η Κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές της καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζήτησαν να βάλουμε όλοι πλάτη και ο κλάδος έβαλε. Άλλο όμως πλάτη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και άλλο αφανισμός και εξόντωση που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγείτε. Η εστίαση παραμένει αόρατη για εσάς.

Έχετε πλήρη άγνοια απ’ ό,τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και δυστυχώς διασύρετε τον κλάδο. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε όλοι μας εσείς και εμείς το πολιτικό κόστος. Είναι υπόσχεση στις οικογένειές μας.
«Η Εστίαση είναι σε «κώμα». Ένα ποσοστό της τάξεως 40%, ίσως και παραπάνω, δεν θα ανοίξουν ξανά. Και αν τελικά «ξυπνήσουν», πόσοι θα αντέξουν τις οικονομικές συνέπειες και τα προβλήματα που θα έχουν συσσωρευτεί;» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ Αναψυκτηρίων Εστίασης Ν. Στέφανος Στεφάνου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση