Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Ένωση Ξενοδόχων στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στον Βόλο
Η Ένωση Ξενοδόχων στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στον Βόλο

Η Ένωση Ξενοδόχων στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στον Βόλο

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στην πρώτη συνάντηση του προέδρου του -ΠΣ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με παραγωγικούς φορείς του Βόλου, στο ξενοδοχείο Park Hotel.

Η Ένωση Ξενοδόχων, από την πλευρά της, έθεσε υπόψη του τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος, αλλά και το άλυτο πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, που δύσκολα αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι αυτά λειτουργούν χωρίς υγειονομικά και χωρίς έλεγχο.

Επισημάνθηκε ειδικά ο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και των ξενοδόχων είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί συνολικά ο ΕΝΦΙΑ, διότι τα και τα καταλύματα είναι “εργαλεία δουλειάς”, αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης, η εφαρμογή του οποίου στα και τουριστικά καταλύματα της χώρας, προοριζόταν να είναι ένας προσωρινός φόρος, αλλά τελικά, αντί να καταργηθεί, έχει παραμείνει.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ανάπτυξης ΕΣΠΑ, τον ενημερώσαν ότι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση, καθώς δεν καλύπτουν μία Ε.Μ.Ε. ντης Ένωσης Ξενοδόχων είναι ότι θα πρέπει να δικαιούνται ΕΣΠΑ και χωρίς μονάδα εργασίας, καθώς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι, να καλύπτουν αυτή τη μονάδα και άρα να μην αποκλείονται.

Παρουσιάστηκαν τέλος όλα τα θέματα, που αφορούν σε προβλήματα της περιοχής και αναμένουν διευκρινίσεις από τον κ. Τσίπρα, καθώς δεσμεύτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα και τα αιτήματα που του τέθηκαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση