Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Ένωση Ξενοδόχων στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στον Βόλο
Η Ένωση Ξενοδόχων στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στον Βόλο

Η Ένωση Ξενοδόχων στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στον Βόλο

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στην πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη , με παραγωγικούς φορείς του Βόλου, στο ξενοδοχείο Park Hotel.

Η Ένωση Ξενοδόχων, από την πλευρά της, έθεσε υπόψη του τα βασικά προτα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος, αλλά και το άλυτο πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, που δύσκολα αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι αυτά λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς έλεγχο.

Επισημάνθηκε ειδικά ο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και των ξενοδόχων είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί συνολικά ο ΕΝΦΙΑ, διότι τα ξενοδοχεία και τα κατα είναι “εργαλεία δουλειάς”, αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης, η εφαρμογή του οποίου στα ξενοδοχεία και τουριστικά κατα της χς, προοριζόταν να είναι ένας προσωρινός φόρος, αλλά τελικά, αντί να καταργηθεί, έχει παραμείνει.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ανάπτυξης ΕΣΠΑ, τον ενημερώσαν ότι μικρές και πολύ μικρές αποκλείονται από τη χρηματοδότηση, καθώς δεν καλύπτουν μία Ε.Μ.Ε. Άποψη ντης Ένωσης Ξενοδόχων είναι ότι θα πρέπει να δικαιούνται ΕΣΠΑ και χωρίς μονάδα ς, καθώς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι, να καλύπτουν αυτή τη μονάδα και άρα να μην αποκλείονται.

Παρουσιάστηκαν τέλος όλα τα θέματα, που αφορούν σε προτα της περιοχής και αναμένουν διευκρινίσεις από τον κ. , καθώς δεσμεύτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα και τα αιτήματα που του τέθηκαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση