Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα
Η Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα

Η Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα

του

Μιχάλη  Ν. Μιτζικού
επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Δύναμη »
πολιτευτής Ν. Δ. Μαγνησίας

Βαρύτατες οι ευθύνες της ς

Παρά τους επικοινωνιακούς ελιγμούς και «λυγμούς» του κ. Τσίπρα για τις δήθεν μονομερείς ενέργειες Κρατών για το κλείσιμο των συνόρων στα βόρεια της Χώρας μας, αρκεί να ανατρέξει κανείς στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 18/19 Φεβρουαρίου 2016 και της Δήλωσης των Ευρωπαικού Συμβουλίου στις 8 Μαρτίου 2016 και να κατανοήσει ότι η ίδια η και προσωπικά ο κ. Τσίπρας συνέναισε στο κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες στα .

Αποτέλεσμα η Ελλάς σε λίγες μόνο μέρες να γίνει από ενδιάμεση χώρα (transit) να γίνει de facto χώρα υποδοχής χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Η Ελλάδα, μία ολοκληρη χώρα ένα hot spot, όπως υποτιμητικά δηλώνουν πρωθυπουργοί άλλων Κρατών.

Η Ελληνική κυβέρνηση, αντί να καταδείξει και να στηλιτεύσει τη στάση της Τουρκίας που εκμεταλλεύτηκε την προσφυγική κρίση και το επέτυχε σε βάρος της Ελλάδος αρκέστηκε σε κινήσεις εντυπωσιασμού (βλ. σχέσεις με την Αυστρία), ευχολόγια και ανταλλαγές φιλοφρονήσεων με Τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι εκμεταλλεύονται διπλωματικά τη διαπραγμάτευση με μία άβουλη και διπλωματικά απομομονωμένη κυβέρνηση και Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν νοείται μία χώρα όπως η Ελλάδα η οποία διαθέτει από τις πιο αξιόμαχες στο ΝΑΤΟ αλλά και δυνατό Λιμενικό Σώμα να δηλώνει επισήμως, δια στόματος του πρωθυπουργού, ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορά της. Δεν νοείται το 2014 να έχουν περάσει από την Ελλάδα 72,632 πρόσφυγες/μετανάστες και το 2015, με την αλλαγή κυβέρνησης, να έχουν υπερδιπλασιαστεί στους 873,000.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι διαπίστωσαν την πλήρη αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί ως χώρα με εξωτερικά ευρωπαικά σύνορα, μας προσπέλασαν και διαπραγματεύονται πλέον κατευθείαν με την Τουρκία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τούρκοι αξιωματούχοι στα ελληνικά νησιά, καραμπινιέροι στα ελληνοαλικά σύνορα

Η Τουρκία αναβαθμίζεται πολιτικά και γεωστρατηγικά μέσα σε λίγους μήνες εις βάρος της Ελλάδος η οποία έφτασε να αποδεχτεί ακόμη και Τούρκους αξιωματούχους στα ελληνικά νησία για ταυτοποίηση (sic) προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί αποφάσισε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο να θεωρεί την Τουρκία ως «ασφαλής τρίτη χώρα» και όχι νωρίτερα ώστε να μπορεί να επαναπροωθεί παράτυπους μετανάστες αλλά και πρόσφυγες από τη Συρία και Ιράκ οι οποίοι πέρασαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Άμεση επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Κανένας κανόνας ευρωπαικού ακόμη και διεθνούς δικαίου, δεν εμποδίζει τη χώρα μας να επαναπροωθεί στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο παράτυπους μετανάστες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι πέρασαν στην Ελλάδα από τα μικρασιατικά παράλια, η Τουρκία θεωρείται πλέον «ασφαλής τρίτη χώρα».

Χρειάζεται βούληση και συνέπεια στην εφαρμογή της παραπάνω ς εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δυστυχώς σέρνεται από τις εξελίξεις (βλ. Ιταλοί καραμπινιέροι στα ελληνοαλικά σύνορα). Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την παταγώδη αποτυχία της στην οικονομία της χώρας, με την ανικανότητα και τους σπασμωδικούς χειρισμούς της στο και μεταναστευτικό ζήτημα μας έθεσε κυριολεκτικά στο περιθώριο της ς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση