Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλλει τις 15 απολύσεις της ΣΟΒΕΛ Αλμυρού
Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλλει τις 15 απολύσεις της ΣΟΒΕΛ Αλμυρού

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλλει τις 15 απολύσεις της ΣΟΒΕΛ Αλμυρού

Με αφορμή τις 15 απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προέβη η εργοδοσία της ΣΟΒΕΛ Αλμυρού, η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλλει το εργοδοτικό καθεστώς καθώς και τους κυβερνητικούς αντιπροσώπους που συνετέλεσαν δεχόμενοι την επίμαχη 3η μνημονιακή συμφωνία.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου αναφέρει συγκεκριμένα:

    “Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της εταιρίας ΣΙΔΕΝΟΡ στην οποία ανήκει και η ΣΟΒΕΛ Αλμυρού για την διασυνοριακή της με την ΩΣΗ Viohalco SA, με την οποία πανηγύριζε και ανακοίνωνε λαμπρές ημέρες για την εταιρία και τους εργαζόμενους και ήρθαν χθες οι πρώτες 15 απολύσεις εργαζομένων από την ΣΟΒΕΛ Αλμυρού, να επιβεβαιώσουν  ότι οι συγχωνεύσεις και οι απορροφήσεις των εταιριών γίνονται για την μεγαλύτερη κερδοφορία τους και όχι για το συμφέρον των εργαζομένων.

    Δεν πάει εξάλλου που η ΣΟΒΕΛ στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» είχε επιβάλλει ατομικές στο σύνολο του προσωπικού με μειώσεις 15% τις οποίες είχε βαφτίσει προσωρινές οι οποίες όμως παραμένουν μέχρι και σήμερα και η επίθεση συνεχίζεται.


Το Συνδικάτο Μετάλλου είχε επισημάνει έγκαιρα τους αρνητικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας εναντίον των εργαζομένων και είχε καλέσει τους εργαζόμενους ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα της εργοδοσίας είναι η οργάνωση τους στο Συνδικάτο και η οργανωμένη απάντηση τους στην εταιρία.

    Γιατί έχει αποδειχθεί ότι η εργοδοσία αξιοποιώντας το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται στη κοινωνία, επιβάλλει τα σχέδια της με μεγαλύτερη άνεση όπου οι δεν είναι οργανωμένοι.

    Οι εργοδότες αποθρασυμένοι από την πολιτική της ς την οποία στηρίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου με το οποίο διατηρούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των 2 προηγούμενων μνημονίων και το εμπλουτίζουν με νέα αντεργατικά , προχωρούν σε μία ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση εναντίον των εργαζομένων συνολικά. Π.χ η του Μάνεση παρέτεινε για ακόμη 3 μήνες την επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών των εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία γενικεύεται, οι υποχρεωτικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών είναι κανόνας κ.ο.κ

·             Απαιτούμε από την εργοδοσία της ΣΟΒΕΛ να πάρει πίσω τις απολύσεις και να μην προχωρήσει σε νέες.

·             Να σταματήσει οποιοδήποτε αντεργατικό σχεδιασμό έχει εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων (διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία).

·             Να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις και να επανέλθουν οι μισθοί και τα ημερομίσθια στα πριν των ατομικών συμβάσεων επίπεδα.

·             Καλούμε τους εργαζόμενους της ΣΟΒΕΛ να οργανωθούν στο Συνδικάτο Μετάλλου και οργανωμένα να σχεδιάσουμε την αντεπίθεση μας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση