Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. Μαγνησίας λέει “ΝΑΙ” στην Ευρώπη
Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. Μαγνησίας λέει “ΝΑΙ” στην Ευρώπη

Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. Μαγνησίας λέει “ΝΑΙ” στην Ευρώπη

Η Δημοκρατική Συμπαράσταση Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) Μαγνησίας ανακοίνωσε την επίσημη θέση της απέναντι στο επικείμενο δημο με την παρακάτω αναφορά υποστηρίζοντας την άποψη περί παραμονής της ς στην Ευρώπη.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χ η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών τοποθετείται με ευθύνη και συνέπεια. Το δημο αναπαράγει ένα «θολό» ερώτημα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χς μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Ταυτόχρονα καλλιεργεί επικίνδυνα το διχασμό στους και διαταράσσει την κοινωνική ομαλότητα και συνοχή.

Το πραγματικό δίλημμα της 5ης Ιουλίου είναι αν επιλέγουμε την παραμονή στην Ευρωζώνη ή την έξοδό μας από αυτή. Η άποψη αυτή δεν εκπορεύεται από κάποια διάθεση κινδυνολογίας και διασποράς πανικού αλλά από την κοινή λογική και την ανάλυση των μέχρι σήμερα, δυστυχώς, αρνητικότατων εξελίξεων. Η χώρα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και οδηγείται σε μονοπάτια επικίνδυνα και έναν δρόμο χωρίς .

Μια εκτός Ευρωζώνης σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα, μια φτωχή Ελλάδα, μια αδύναμη Ελλάδα, που θα αναγκαστεί να ξεπουλάει πολύτιμους πόρους για να επιβιώσει, που θα παλεύει καθημερινά για την ενεργειακή της αυτάρκεια, την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, που θα αδυνατεί να εισάγει πρώτες ύλες για την παρασκευή των προϊόντων της, μια Ελλάδα πιο ευάλωτη απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται. Η συνεχόμενη φυγή των επιστημόνων τα τελευταία χρόνια, αντί να ανασχεθεί θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις θα χαθούν. Στο σημείο όπου έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ωστόσο, μια Ελλάδα εντός Ευρωζώνης διασφαλίζει τα γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά της χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα της δίνεται ο χρόνος για να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για τη  παραγωγικού κράτους, νέων θέσεων εργασίας, την πάταξη της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος, τη εύρυθμη λειτουργίας της αγοράς και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το του τόπου μας, η ΔΗ.ΣΥ.Μ. , η παράταξη που εκπροσωπεί μαζικά έναν κλάδο όπως οι Μηχανικοί, που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, εκφράζει απερίφραστα την άποψη της. Είναι διαφορετικό να παλεύουμε για να αλλάξουμε κακές πολιτικές και κυβερνητικά λάθη σε ένα ευρύτερο, σταθερό, ευρωπαϊκό πλαίσιο και διαφορετικό να βρισκόμαστε εκτός αυτού του πλαισίου, χωρίς χρηματοδότηση για έργα και μελέτες, έχει τεράστια διαφορά.

Είναι άλλο να υπάρχουν κατάφορα άδικες περικοπές και μειωμένο επιστημονικό αντικείμενο, άλλο να μην υπάρχει καθόλου οικονομική και κατ΄ επέκταση επαγγελματική δραστηριότητα σε μια χώρα. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της λειτουργίας των τραπεζών θα επηρεάσει για πολύ καιρό την καθημερινότητα και την άσκηση του επαγγέλματος όλων των ειδικοτήτων των μηχανικών. Οι περιορισμοί στις κινήσεις των κεφαλαίων, το ολοκληρωτικό πάγωμα της αγοράς, η παύση πληρωμών από όλους, οι σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις στην βιομηχανία, στον τουρισμό, στις εξαγωγές είναι μόνο λίγες από τις συνέπειες που ήδη ζούμε, και για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε την οριστική κατάρρευση ολόκληρου του παραγωγικού οικοδομήματος της χώρας.

Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. με παρρησία δηλώνει ότι η μοναδική αποδεκτή πορεία για την Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή.

Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση