Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ σε έργα που εκτελούνται στη Μαγνησία
Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ σε έργα που εκτελούνται στη Μαγνησία

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ σε έργα που εκτελούνται στη Μαγνησία

Την εξέλιξη των εργασιών στην οδό Κερασιά-Κανάλια, στην Οδό και στον κόμβο στα Αστέρια, παρακολούθησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά τη διάρκεια περιοδείας της σε έργα του Νομού, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας.

Αρχικά βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κερασιάς-Κανάλια, όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα, συνολικού προϋπολογισμού 880.000,00 €.

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται εργασίες, όπως, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης  από συρματοκιβώτια (σαραζανέτ) σε τμήματα της οδού  που προκλήθηκαν καθιζήσεις  και  καταπτώσεις πρανών, αποκατάσταση των βλαβών των ασφαλιστικών στρώσεων του οδοστρώματος και καθαρισμός κοιτών ποταμών & ρεμάτων.

Ακολούθως μετέβη στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτικών, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα για  την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότηταw, την κατασκευή τεχνικών για την ομαλή παροχέτευση της επιφανειακής ροής των υδάτων επί της οδού,  την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και την επέκταση ηλεκτροφωτισμού .

Αποξηλώθηκαν κατεστραμμένα στηθαία και τοποθετήθηκαν συνολικά 3.000,00μ. νέα στηθαία, τοποθετήθηκαν  47,00 ιστοί  ηλεκτροφωτισμού σε μήκος 2.000,00 μ. στην Εθνική οδό Βόλου –Λάρισας στην θέση κόμβου Σέσκλου έως πρατήριο Παπαμήτρου, ανακατασκευάστηκαν 5.000,00 μ.  με νέο  ασφαλτοτάπητα και αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας  και προβλέπεται και πλήρη διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού.

Στη συνέχεια η κ. Κολυνδρίνη πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. 34 (Αστέρια).

Αντικείμενο του έργου είναι: στην θέση «ΑΣΤΕΡΙΑ» και στην έξοδο της περιφερειακής οδού Π19 και στην συμβολή της με την Ε.Ο. 34 (οδός Βόλου – Αγριάς), η μετατροπή του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου με σηματοδότηση, σε κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου.

Σε της η αντιπεριφερειάρχης  ανέφερε: «επισκέφθηκα με υπηρεσιακούς παράγοντες σημαντικά οδικά έργα του νομού μας, τα οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ιεραρχούμε και πραγματοποιούμε έργα σε ολόκληρο το νομό, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και πολιτών».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση