Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τιμώμενη πόλη στη Ναυτική Εβδομάδα
Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τιμώμενη πόλη στη Ναυτική Εβδομάδα

Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τιμώμενη πόλη στη Ναυτική Εβδομάδα

Tιμώμενη μεσογειακή πόλη  θα είναι στην  5η Ναυτική Εβδομάδα  η  Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου,  παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β'.

Στη φετινή διοργάνωση συνεργάζονται 43 φορείς  ενώ οι δράσεις -πέραν της εβδομάδας μεταξύ 6-14 Ιουνίου- θα εκτείνονται όλη τη χρονιά ,  σύμφωνα με τον πρόεδρο  της Μαγνήτων Κιβωτός, μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

 

Η της Αλεξάνδρειας δεν ήταν τυχαία, αλλά αναφέρεται στη μεγάλη σχέση της Αλεξάνδρειας και της Αιγύπτου με την περιοχή μας, όπου αποτελέσματα οικονομικά, κοινωνικά, ναυτικά, αθλητικά και πολιτισμικά είναι περισσότερο από κοντά στον Βόλο και το . Ενισχυτικό παράγοντα αποτελεί και η διαχρονική συνεργασία φορέων της περιοχής μας με τις Ελληνικές Κοινότητες της Αιγύπτου, προ πάντων όμως το μέγεθος του Ελληνικού Πολιτιστικού πλούτου που αναπτύχθηκε στην Αλεξάνδρεια. «Νομίζω ότι υποδεχόμαστε το καλοκαίρι σε έναν τόπο που είναι συνδεδεμένο με τη θάλασσα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος.

Η  αντιπεριφέρειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα έκανε λόγο για ένα δεκαήμερο πολιτιστικής μετουσίωσης. «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι άνθρωποι και η ποιότητά τους δίνουν αξία στα γεγονότα σε μια περιοχή. Η ναυτική εβδομάδα αποτελεί πλέον θεσμό και ας ευχηθούμε και ελπίσουμε ο Φάρος της Αλεξάνδρειας να μεταλαμπαδεύσει στην πόλη του Βόλου παιδεία και πολιτισμό».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Πανταλέων Σκάγιαννης τόνισε ότι η ναυτική εβδομάδα είναι σημαντική ειδικά για μια χ που θέλει να βασίζει την ανάπτυξή της στη θάλασσα. Μάλιστα χαρακτήρισε πολύ εύστοχη την της Αλεξάνδρειας ως τιμώμενης πόλης, μια πόλης στην Ανατολική Μεσόγειο που συμβολίζει πολλά πράγματα και στο σύγχρονο κόσμο.

Την κήρυξη της έναρξης των εκδηλώσεων θα κάνει ο πάπας και πατριάρχης Θεόδωρος Β', την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αγίων νσταντίνου και Ελένης και θα ακολουθήσει συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Από τις εκδηλώσεις που ο ίδιος ο μητροπολίτης Ιγνάτιος ξεχώρισε είναι η φωτογραφίας στο γυναικωνίτη του Αγίου νσταντίνου αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων Ανοιχτής θάλασσας όλων των κατηγοριών που θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒ-Αργοναύτες με τη συμμετοχή 30 ναυταθλητικών σωματείων και 170 αθλητών.

Στο πλαίσιο της ναυτικής εβδομάδας θα λειτουργήσει και η βιβλίου στην παραλία της πόλης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση