Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Η 19η Μαΐου  ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, της γενοκτονίας που αποτελεί ντροπή για τη ανθρωπότητα και είναι χρέος της τουρκικής κυβέρνησης να την καταδικάσει.» Αυτό τονίζει ο του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: « Από το 1916 έως το 1923, πάνω από 350.000 Πόντιοι αδελφοί μας βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Νεότουρκους και ακόμη περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Αν και μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα, ο Ποντιακός Ελληνισμός κατάφερε να κρατήσει άσβεστο το ελληνικό στοιχείο και να αναπτύξει αξιόλογο πολιτισμό, ενώ η συμβολή του σήμερα στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι καθοριστική.

Η φετινή επέτειος είναι άλλη μια ευκαιρία για να δηλώσουμε ότι η ιστορική του Ποντίων θα πρέπει να γίνει με σκοπό να ενώσει και όχι να χωρίσει τους λαούς, κρατώντας αποστάσεις από πολιτικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες.

Σήμερα που η χώρα μας παλεύει να σταθεί όρθια, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να εμπνευστεί από το σθένος με το οποίο οργανώθηκαν εκείνη την περίοδο των δολοφονιών και των διωγμών οι Έλληνες του Πόντου, ώστε να αγωνιστεί για την αξιοπρέπειά του».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση