Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Η 19η Μαΐου  ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, της γενοκτονίας που αποτελεί ντροπή για τη ανθρωπότητα και είναι της τουρκικής ς να την καταδικάσει.» Αυτό τονίζει ο ς Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: « Από το 1916 έως το 1923, πάνω από 350.000 αδελφοί μας βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Νεότουρκους και ακόμη περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους . Αν και μακριά από τη μητρο , ο Ποντιακός Ελληνισμός κατάφερε να κρατήσει άσβεστο το στοιχείο και να αναπτύξει αξιόλογο πολιτισμό, ενώ η συμβολή του σήμερα στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι καθοριστική.

Η φετινή επέτειος είναι άλλη μια ευκαιρία για να δηλώσουμε ότι η ιστορική δικαίωση του Ποντίων θα πρέπει να γίνει με σκοπό να ενώσει και όχι να χωρίσει τους λαούς, κρατώντας αποστάσεις από πολιτικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες.

Σήμερα που η χώρα μας παλεύει να σταθεί όρθια, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, ο ς λαός θα πρέπει να εμπνευστεί από το σθένος με το οποίο οργανώθηκαν εκείνη την περίοδο των δολοφονιών και των διωγμών οι του Πόντου, ώστε να αγωνιστεί για την αξιοπρέπειά του».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση