Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » H διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων σε εκδήλωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας
H διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων σε εκδήλωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας

H διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων σε εκδήλωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας

 

Το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων  Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας-ΑΑΝΕΛ», εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με εμβέλεια στις Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, Κυκλάδων, Λακωνίας, ς και ς, διοργανώνει ενημερωτική στο Βόλο, με θέμα Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Περιφερειακή Ενότητα -Σποράδων – Εφαρμογή νομικού πλαισίου.

Η θα γίνει  τη  Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 17:30-21:00 στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος).

Το Συλλογικό Σύστημα ΑΑΝΕΛ είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συστήθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με την ΚΥΑ 36259/1757/Ε103 και εποπτεύεται από τον Ε.Ο.ΑΝ. Σκοπός της είναι η οργάνωση και εποπτεία των εργασιών εναλλακτικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ, που πραγματοποιούνται από δημόσια ή/και ιδιωτικά νομικά και φυσικά πρόσωπα (Υπόχρεοι Διαχειριστές, Μονάδες Ανάκτησης ΑΕΚΚ), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνάντηση έχει στόχο την ενημέρωση σε σχέση με τα ακόλουθα θέματα:

  • οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο,
  • οι στόχοι και τα οφέλη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ,
  • οι μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται και προγραμματίζονται, και
  • η σημερινή κατάσταση της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ στη Π.Ε. Μαγνησίας-Σποράδων.

Η συνάντηση περιλαμβάνει χαιρετισμούς της , των Δήμων της Π.Ε. Μαγνησίας-Σποράδων και του , καθώς και εισήγηση που θα κάνει ο γενικός διευθυντής της ΑΑΝΕΛ,  Χάρης Μουρκάκος, μετά το πέρας της οποίας προβλέπεται χρόνος  για συζήτηση,  προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, καθώς και στους πολίτες.

Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΝΕΛ (www.aanel.gr).

Το θέμα των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην Π.Ε. Μαγνησίας-Σποράδων. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη διαχείρισης των ΑΕΚΚ με τρόπο νόμιμο και ασφαλή για τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον.

To πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

 17:30-18:00  Προσέλευση – εγγραφές                                                                                                          .

Προεδρείο: Παύλος Χραμπάνης, αρχιτέκτων – μηχανικός

 18:00-18:30        Χαιρετισμοί                                                                                                                                .

Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης  

Εκπρόσωπος :   Έφη Αντωνίου, γ. γ. Αντιπροσωπείας

18:30-19:30        Εισηγήσεις                                                                                                                                  .

 

  • «Η Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Σποράδων»

Χάρης Μουρκάκος, γενικός δ/ντής του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής  Διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ. «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας» (Α.Α.Ν.ΕΛ.)

 2)      «Παράνομες απορρίψεις ΑΕΚΚ και άλλων αποβλήτων στις ΠΕ Μαγνησίας και ς». Απορρίψεις μπάζων μεγάλης κλίμακας και έντασης με επιπτώσεις τοπιακής και περιβαλλοντικής ς – αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ως σημείου αναφοράς και προβληματισμού»  Αγγελική Μύθη, περιβαλλοντολόγος, M.Sc. Αστικού Σχεδιασμού, επιθεωρήτρια Θεσσαλίας Α.Α.Ν.ΕΛ.

 19:30-19:45        Διάλειμμα                                                                                                                                   .

19:45-20:45        Συζήτηση

20:45-21:00  Συμπεράσματα – Κλείσιμο

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση