Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » H αστυνόμευση στο Bόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο
H αστυνόμευση στο Bόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο

H αστυνόμευση στο Bόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Συμβούλιο Βόλου εισάγει προς συζήτηση κι λήψη πόφασης η Δημοτική Αρχή το θέμα αστυνόμευσης των βασικών οδικών αρτηριών του πολεοδομικού συγκροτήματος, την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 2.00 μ.μ.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Αχιλλέας εξαπολύει σειρά κατηγοριών σε βάρος του διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και ζητά την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη σχετικής απόφασης, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη λήψη όποιων μέτρων κριθούν επιβεβλημένα, των ένδικων μη αποκλειομένων, για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Επίσης τονίζεται ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Τροχαία του Βόλου λάμπει δια της απουσίας της, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα καθημερινά να παρατηρείται ένα χάος και να δυσχεραίνονται έως και να ακυρώνονται βασικές λειτουργίες της πόλης.

«Μέτρα πρωτοποριακά και άκρως αποτελεσματικά, όπως αυτά με τους λεωφορειόδρομους σε βασικές οδικές αρτηρίες (Δημητριάδος – Ιάσονος) έχουν στην πράξη καταργηθεί από την έλλειψη στοιχειώδους ς αστυνόμευσης, ενώ και στους άλλους βασικούς ς η κατάσταση καθίσταται δραματική», αναφέρει το του δημάρχου.

Επιπλέον αναφέρεται ότι εκατοντάδες οδηγοί ταλαιπωρούνται στα φανάρια του κόμβου της ΑΓΕΤ γιατί αυθαίρετα η Τροχαία επέλεξε να μην εφαρμόζει την σχετική απόφαση του Δ.Σ. Βόλου, ενώ είναι γνωστό ότι η μονοδρόμηση και η σωστή ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα.

«Θα μπορούσαμε να δείξουμε ανοχή και κατανόηση στην αδυναμία της Τροχαίας, και βεβαίως του προϊσταμένου της, να ασκήσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους, αν αυτή οφείλονταν σε αντικειμενικούς λόγους (έλλειψη προσωπικού, οχημάτων, κ.λπ.) ή σε άλλες έκτακτες καταστάσεις.

Ωστόσο δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε και να αποσιωπήσουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η «αδυναμία» αυτή της αρμόδιας υπηρεσίας οφείλεται κυρίως στην ιδιοκτησιακή αντίληψη με την οποία διοικείται από τον σημερινό της προϊστάμενο και στην αρνητική έως και εχθρική διάθεση και συμπεριφορά του προς τη Δημοτική Αρχή και το πρόσωπο του δημάρχου.

Ο ίδιος, άλλωστε, δεν επιχειρεί να το αποκρύψει. Επειδή βεβαίως οι προσωπικές σχέσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να επηρεάζουν τη λειτουργία μιας ολόκληρης πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή οφείλει να απαιτεί από εξουσιοδοτημένα από την Πολιτεία όργανα να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έναντι του κοινωνικού συνόλου» καταλήγει η εισήγηση.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου, προέγκρισης δαπανών για την υλο διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου και απόφασης για την προγραμματική μεταξύ του Δήμου Βόλου, Δήμου Τρικκαίων και Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. «e-Trikala A.E.».


Συνεδριάζει η Οικονομική

Μια ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου για την ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης οικονομικού έτους 2015, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2015 και για τη διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2015.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση