Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » H 70χρονη λειτουργία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε λεύκωμα
H 70χρονη λειτουργία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε λεύκωμα

H 70χρονη λειτουργία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε λεύκωμα

Η ιστορία του Υπεραστικού ς και όσων το  υπηρέτησαν θα καταγρεφεί  σε συλλεκτικό λεύκωμα που θα κυκλοφορήσει το  η διοίκησή του , με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών αδιάλειπτης  λειτουργίας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, αναφέρθηκε  στο εγχείρημα  που είναι σε εξέλιξη .

Οι υπεύθυνοι του Υπεραστικού ς έχουν μέχρι στιγμής περισσότερες από χίλιες στη διάθεσή τους και αυτό είναι ενδεικτικό του τεράστιου όγκου δεδομένων που θα κληθούν σύντομα να ταξινομήσουν και να επιλέξουν για την έκδοση, η οποία προγραμματίζεται για το έτος που διανύουμε.

Το λεύκωμα, θα φωτίσει την ιστορική εξέλιξη των συγκοινωνιών στη Μαγνησία, από τα πρώτα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου, μέχρι και σήμερα. Από την ψήφιση από την κυβέρνηση Πλαστήρα του νόμου 2119/1952, που έφερε την υπογραφή του τότε υπουργού Συγκοινωνιών, Γεώργιου Μπουρδάρα από την Ευρυτανία, και τη της κοινοπραξίας με την επωνυμία Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων (ΚΤΕΛ), η οποία υφίσταται μέχρι σήμερα, βασική επιδίωξη παραμένει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών.
«Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του θα κυκλοφορήσει το λεύκωμα. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από χίλιες , αν και η συλλογή τους έχει ξεκινήσει από χρόνια. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συγκεντρώσουμε επιπλέον υλικό. Μέχρι τέλη Μαρτίου θα δεχόμαστε υλικό. Οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από παλιούς και νυν εργαζόμε και μετόχους, αλλά και όσους είχαν σχέση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ καθ' όλη τη διάρκεια της 70χρονης παρουσίας μας. Υπάρχουν φωτογραφίες ακόμη και από τους πρώτους, οι οποίοι εργάστηκαν στην κοινοπραξία και βρίσκονται εν ζωή. Όπως πολύτιμη πηγή είναι το αρχείο Ζημέρη. Ο γιος του, Κώστας, είναι μέτοχος και εργάζεται στην εταιρεία, οπότε μας βοήθησε σημαντικά», είπε ο κ. Κολυνδρίνης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της φετινής επετείου: «Συμπληρώνουμε εβδομήντα χρόνια λειτουργίας, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού. Και αυτό είναι μία καλή αφορμή για να παρουσιάσουμε μία έκδοση με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούμε, η οποία θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Καλό είναι να μην ξεχνάμε την Ιστορία μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση