Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γραφείο Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στο Σπίρερ
Γραφείο Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στο  Σπίρερ

Γραφείο Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στο Σπίρερ

Το Γραφείο Διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αρχίζει τη λειτουργία του από την ερχόμενη εβδομάδα στο κτίριο Σπίρερ σύμφωνα με την αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου.
Ήδη κατασκευάζεται από Βολιώτη εθελοντή ιστοσελίδα, η οποία πολύ γρήγορα θα τεθεί σε λειτουργία. Το λογότυπο της διεκδίκησης ετοιμάζεται ήδη από Βολιώτη καλλιτέχνη και οι 80 σελίδες του φακέλου υποψηφιότητας θα μεταφραστούν στην αγγλική γλώσσα από καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας , που επέλεξαν με τον τρόπο αυτό να συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα .

Επίσης έχει ήδη έχει εξασφαλισθεί η δημόσια στήριξη κορυφαίων ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και επιστημών, τα οποία θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, ενώ προετοιμάζεται η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021.

Στόχος της προσπάθειας του Δήμου Βόλου είναι η τόνωση της τοπικής μας οικονομίας , η προώθηση αναπτυξιακών έργων, η ενίσχυση του τουρισμού, η νέων θέσεων εργασίας και η προβολή της άϋλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για την πόλη αλλά και ένα στοίχημα για όλους τους Μαγνησιώτες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η πλούσια και διαχρονική ιστορική μας παράδοση, η σημαντική γεωπολιτική θέση του Βόλου, η συμμετοχή του στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και η πολιτιστική κληρονομιά τους αποτελούν τα ερείσματα, για να διεκδικήσουμε για την πόλη μας τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια αυτή με την ανάλογη αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις τα πόλης μας και στη θέληση των ανθρώπων της.

Από την Αργώ, το βουνό των Κενταύρων, το και το Σέσκλο, τη και τη Ν. Αγχίαλο, η πόλη μας θα διεκδικήσει τον τίτλο, που θα της δώσει τη δυνατότητα να στείλει το δικό της μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, να προβάλλει τον πολιτισμό μας και να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή ιδέα.

Έχουμε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς και με συμπαραστάτες τους ίδιους του Βολιώτες, αλλά και όλους αυτούς που λάτρεψαν και έχουν στην καρδιά τους τον Βόλο μας.

Η προσπάθειά μας στηρίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας αλλά και κανείς συμπολίτης μας».

Στοιχεία επικοινωνίας Γραφείου Διεκδίκησης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (Κτίριο Σπίρερ Μικρασιατών 81,Τ.Κ. 38333, Τηλ.: 2421356826 και 2421356801)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση