Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Γόνιμες συναντήσεις του Κων. Μαραβέγια σε ΕΛΓΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΕΠΕ
Γόνιμες συναντήσεις του Κων. Μαραβέγια σε ΕΛΓΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Γόνιμες συναντήσεις του Κων. Μαραβέγια σε ΕΛΓΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Συναντήσεις με προέδρους Οργανισμών για σημαντικά θέματα της Μαγνησίας είχε σήμερα στην ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, σε με τον πρόεδρο του Ανδρέα Λυκουρέντζο, έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων που περιμένουν να λάβουν οι παραγωγοί του Ανατολικού Πηλίου, για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση του 2019, αλλά και από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο κ. Λυκουρέντζος επιβεβαίωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι υπηρεσιακές διαδικασίες σε ότι αφορά την καταγραφή και εκτίμηση των καταστροφών στα μήλα, στα κεράσια (Ζαγορίν) και στα λεμονάτα ροδάκινα (Ένωση Πηλίου), από την χαλαζόπτωση της περασμένης Τρίτης.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου 2019, ο κ. Μαραβέγιας απέσπασε τη δέσμευση του προέδρου του ότι η καταβολή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020.

Πρόγραμμα απασχόλησης για βοηθό οδοντιάτρου

Επίσης, κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ  Σπύρο Πρωτοψάλτη, με τον οποίο συζήτησε θέματα ενίσχυσης της απασχόλησης στο νομό Μαγνησίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προοπτική υλοποίησης προγράμματος απασχόλησης που να αφορά την ειδικότητα βοηθού οδοντιάτρου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Ο βουλευτής έλαβε την απάντηση από τον κ. Πρωτοψάλτη ότι υπάρχει σχετική δυνατότητα και ο κ. Μαραβέγιας δεσμεύτηκε ότι, από την πλευρά του, θα συνεργαστεί τόσο με το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ στο Βόλο, όσο και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, προκειμένου η υλοποίηση του προγράμματος να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων

Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα που απασχολούν τους της περιοχής.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη να ξεπεραστούν τα κωλύματα στις συνδεδεμένες επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που διαπιστώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Μελάς άκουσε τις προτάσεις του κ. Μαραβέγια και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

  • Αρτοκλασία στη Μηλίνα στη μνήμη αποδημησάντων δημοσιογράφων #μνήμηαποδημησάντωνδημοσιογράφων - https://t.co/YAWOekDulj -

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

"Αλιεύοντας" την είδηση