Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γιορτάστηκαν στο Βόλο τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Γιορτάστηκαν στο Βόλο τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Γιορτάστηκαν στο Βόλο τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τελετή με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Βόλο και συγκεκριμένα στο μνημείο Ηρώων στην παραλία της πόλης, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στεφάνου .

Παρόντες στην τελετή ήταν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Αχ. Μπέος,η Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μάλιστα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρέστη νωρίτερα στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας Ι. Πολύζο,

Η κ. Χρυσοβελώνη για την ημέρα κατά του φασισμού και του ναζισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «O Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της ανθρωπότητας ο οποίος έληξε έχοντας νικητές αλλά όχι κερδισμένους.

Η 8η Μαΐου του ‘45 είναι ίσως η σημαντικότερη στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία γνώρισε και άλλες φορές τον πόλεμο, αλλά ποτέ πριν δεν γνώρισε τόση παράλογη . Το ενδιαφέρον της χώρας μας εστιάζεται στην εγκαθίδρυση ς και σταθερότητας, μέσω της θεμελίωσης ενός κράτους δικαίου, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής του απαραστου των συνόρων αλλά και τη γενικότερη ενδυνάμωση και του κοινοβουλευτικού συστήματος από κρυφές ή φανερές επιβουλές.

Καλούμαστε να παίξουμε ρόλο πρωταγωνιστικό στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας και θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα εθνικά μας δίκαια και συνάμα να δώσουμε την υπόσχεση για συνέχιση της προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο.
Έχοντας στο νου μας ότι η διατήρηση της Ιστορίας μας, αποτελεί επιταγή στην οποία έχουμε υποχρέωση να υποκλινόμαστε, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό: την ελευθερία μας!».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση