Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Για επισκευή στο Βόλο το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη Χαλκίδα
Για επισκευή στο Βόλο το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη Χαλκίδα

Για επισκευή στο Βόλο το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη Χαλκίδα

Στο λιμάνι του , στο χώρο επισκευών του ΟΛΒ, βρίσκετι πό χθες το μεσημέρι το φορτηγό «ΟΛΓΑ Μ», το οποίο το Σάββατο το πρωί προσέκρουσε κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου στην Χαλκίδα.

Το φορτηγό με το οκταμελές πλήρωμα κι έναν επιβάτη και έμφορτο με κάρβουνο, που προορίζονταν για την ΑΓΕΤ στο Βόλο, προσέκρουσε κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λας στην πρωραία αριστερή πλευρά του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το πλοίο συνέχισε την πορεία του και αγκυροβόλησε ασφαλώς έξω από το λιμένα Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 55χρονος Πλοίαρχος συνελήφθη.

α σημειωθεί ότι το πλοίο μετέφερε κάρβουνο με προορισμό την ΑΓΕΤ στο Βόλο. Ο νηογνώμονας έδωσε άδεια στο πλοίο προκειμένου να πραγματοποιήσει μόνο ένα , προκειμένου να ξεφορτώσει το κάρβουνο και στη συνέχεια να οδηγηθεί προς επισκευή.

Το Σάββατο το βράδυ το πλοίο, κατέπλευσε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ όπου και ξεφόρτωσε ενώ γύρω στις 3 το μεσημέρι χθες Κυριακή οδηγήθηκε στο χώρο επισκευών του ΟΛΒ.

Το πλοίο θα επισκευαστεί κι αφού επιθεωρηθεί από νηογνώμονα και προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο , θα του δοθεί άδεια απόπλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση