Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Για επισκευή στο Βόλο το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη Χαλκίδα
Για επισκευή στο Βόλο το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη Χαλκίδα

Για επισκευή στο Βόλο το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη Χαλκίδα

Στο λιμάνι του Βόλου, στο χώρο επισκευών του ΟΛΒ, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το φορτηγό «ΟΛΓΑ Μ», το οποίο το Σάββατο το πρωί προσέκρουσε κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου στην Χαλκίδα.

Το φορτηγό με το οκταμελές πλήρωμα κι έναν επιβάτη και έμφορτο με κάρβουνο, που προορίζονταν για την στο Βόλο, προσέκρουσε κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας στην πρωραία αριστερή πλευρά του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ή εισροή υδάτων, ενώ το πλοίο συνέχισε την πορεία του και αγκυροβόλησε ασφαλώς έξω από το λιμένα Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 55χρονος Πλοίαρχος συνελήφθη.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο μετέφερε κάρβουνο με προορισμό την στο Βόλο. Ο νηογνώμονας έδωσε στο πλοίο προκειμένου να πραγματοποιήσει μόνο ένα , προκειμένου να ξεφορτώσει το κάρβουνο και στη συνέχεια να οδηγηθεί προς επισκευή.

Το Σάββατο το βράδυ το πλοίο, κατέπλευσε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ όπου και ξεφόρτωσε ενώ γύρω στις 3 το μεσημέρι χθες οδηγήθηκε στο χώρο επισκευών του ΟΛΒ.

Το πλοίο θα επισκευαστεί κι αφού επιθεωρηθεί από νηογνώμονα και προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λιμεναρχείο, θα του δοθεί απόπλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/neVG2TkHh8 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

"Αλιεύοντας" την είδηση