Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Χωρίς γέφυρα στη Λάμια, στο ύψος της Λαχαναγοράς, λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής»
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Χωρίς γέφυρα στη Λάμια, στο ύψος της Λαχαναγοράς, λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής»

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Χωρίς γέφυρα στη Λάμια, στο ύψος της Λαχαναγοράς, λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής»

«Διαβάσαμε σήμερα, στον τοπικό τύπο, τις δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνη, σύμφωνα με τις οποίες η γέφυρα στο ύψος της Λαχαναγοράς, στη θέση Λάμια, που προβλέπεται να καθαιρεθεί στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων του χειμάρρου Ξηριά, δεν πρόκειται να αντικατασταθεί, γιατί ο Δήμος Βόλου δεν υπέβαλε τη μελέτη για την κατασκευή της νέας γέφυρας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ- ΜΠΡΟΣΤΑ».

Επίσης προσθέτει: “Είχαμε επισημάνει εγκαίρως, από τα μέσα Νοεμβρίου 2015, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο Βόλου του τεχνικού προγράμματος 2016, πως η Δημοτική Αρχή, μεταξύ άλλων, δεν έλαβε υπόψη και δεν αξιολόγησε μία σειρά έργων, ορισμένα με μεγάλη ωριμότητα, που θα έδιναν ανάσα στο Δήμο από πολλές απόψεις. Μεταξύ των έργων, αναφέραμε και τη μελέτη για τη γέφυρα, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και για την οποία υπολειπόταν μόνο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, μετά τη δέσμευση της Περιφέρειας για του έργου, ανέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την εκπόνηση της σχετικής τεχνικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Βόλου, στις αρχές Μαΐου 2014. Στη μελέτη προβλέπεται η γεφύρωση, με τρόπο που να είναι συμβατή με τη χάραξη της περιφερειακής οδού Βόλου, από τη θέση Μπουρμπουλήθρα έως την έξοδο του Περιφερειακού στην οδό Λαρίσης και αφορά στην κατασκευή νέας οδογέφυρας 40μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 7,50μ. και με πεζοδρόμια εκατέρωθεν. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης τη συναρμογή υψομετρικά της γέφυρας με τους υπάρχοντες δρόμους και την ασφαλτόστρωση όλου του παρόχθιου που καταστράφηκε από τα αντιπλημμυρικά έργα.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, ενάμιση χρόνο τώρα, αδράνησε και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία ζήτησε επιπλέον η Περιφέρεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου, με συνέπεια να στερηθεί η πόλη από ένα έργο που εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών και να καταδικαστούν οι που χρησιμοποιούν τη γέφυρα να δαπανούν χρόνο, χρήμα και κόπο για την κίνησή τους προς και από την περιοχή της Λαχαναγοράς, αφού θα εξυπηρετούνται πλέον μέσω της γέφυρας Διμηνίου.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία κατασκευής της νέας γέφυρας, γιατί, μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, θα είναι πιο δύσκολο να ξανανοίξει συζήτηση για το έργο και να βρεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις.»

Απάντηση δημοτικής αρχής

“Συνεχίζουν τα ψεύδη και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αυτή τη φορά με τη γέφυρα στη Λάμια Διμηνίου, η Νατάσσα Οικονόμου και οι υποτακτικοί της στην ελάσσονα μειοψηφία «ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΙΤΙ», στην απέλπιδα προσπάθεια τους να τους θυμούνται οι πολίτες που τους καταδίκασαν στην αφάνεια και τους εξεδίωξαν κακήν κακώς από τη Δημαρχία.

Θα πρέπει επιτέλους αυτοί οι τυχοδιώκτες της πολιτικής να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν τελειώσει οριστικά για την πόλη, με τη βούληση των πολιτών που αντιλήφθηκαν το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν όλα αυτά τα χρόνια, που λυμαίνονταν και νέμονταν την εξουσία.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

"Αλιεύοντας" την είδηση