Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γ. Στασινός: “Ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς δεν μπορεί να υπάρξει”
Γ. Στασινός: “Ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς δεν μπορεί να υπάρξει”

Γ. Στασινός: “Ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς δεν μπορεί να υπάρξει”

«Ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς δεν μπορεί να υπάρξει. Στόχος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είναι να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη και κατά συνέπεια εργασία για όλους τους μηχανικούς», τόνισε ο πρόεδρος του   Γιώργος Στασινός, ο οποίος επισκέφθηκε το Βόλο και συνομίλησε με τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών στη , ενόψει και των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2019.

Μαζί με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τα μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΚΜ συνάντησαν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Υποδομών και    Γιώργος Καραγιάννης και Ευθύμιος Μπακογιάννης αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τους ενημερώσουν για μείζονα θέματα που τους απασχολούν.

Η πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου ς Νάνσυ Καπούλα και εκπρόσωπος του συνδυασμού μαζί με τα μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΚΜ υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους, ενημερώνοντάς τους για τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, αλλά και τη συνέπεια στη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που έχουν επιδείξει προς τους μηχανικούς όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ είναι το μοναδικό στις εκλογές που έχει πλήρη απαρτία θέσεων (47). Η ίδια στάθηκε στην άριστη σχέση με τον κ. Στασινό, τονίζοντας ότι η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχιστεί και την επόμενη τριετία, εκφράζοντας την σιγουριά για την επιτυχία του πρόεδρου στις επερχόμενες εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Στασινός εξέφρασε την άποψη ότι το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ θα επικρατήσει με μεγάλη αυτοδυναμία, ωστόσο ζήτησε από τα στελέχη του ψηφοδελτίου να μην εφησυχάσουν και να εργαστούν σκληρά μέχρι την τελευταία ημέρα.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η Ν. Καπούλα είναι διεκδικητική για τα θέματα των συνάδελφων της μηχανικών και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, για τη συνέχιση της επιτυχημένης προεδρίας από μέρους της κα για τη νέα τριετία.

Ο πρόεδρος Γ. Στασινός αναφερόμενος στα θέματα που επεξεργάζεται το ΤΕΕ, μίλησε για την  πρόταση του για ενιαίο ψηφιακό χάρτη, που θα περιλαμβάνει όλα τα θεσμικό πλαίσιο που διέπει την έκδοση αδειών δόμησης  και το οποίο θα παράγει και διοικητικές πράξεις επιλύοντας με αυτό τον τρόπο γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Το έργο αναμένεται να  ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,  ενώ σε δύο χρόνια  θα πρέπει το 70% να έχει ολοκληρωθεί.

Επεσήμανε ότι θα απλοποιηθεί η διαδικασία του συστήματος e- και τόνισε με έμφαση ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρξει του στην οικοδομή και θα δοθούν σημαντικά κίνητρα. «Η οικοδομή δραστηριότητα θα αρχίσει  να κινείται», υπογράμμισε  και πρόσθεσε ότι  το ΤΕΕ θα προχωρήσει και σε νέα ψηφιακά έργα.

Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του προς τους μηχανικούς λέγοντας ότι το Τεχνικό Επιμελητηρίου Ελλάδας, είναι ένας φορέας που αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τέσσερα υπουργεία( , Μεταφορών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής), τα οποία είναι αρμόδια για το σύνολο των θεμάτων των μηχανικών.

Από την πλευρά του ο γ.γ. Υποδομών  Γιώργος Καραγιάννης, αναφέρθηκε στη καθημερινή συνεργασία με το ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «κάνουμε πράξη το γεγονός ότι είναι ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας».

Ο γ.γ. του ΥΠΕΝ  Ευθύμιος Μπακογιάννης, μίλησε επίσης για τη άριστη συνεργασία με το ΤΕΕ σε θέματα όπως τα αυθαίρετα και ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει η εκπόνηση των 325 Τοπικών Χωρικών Σχεδίων σε όλη τη χώρα, στα οποία θα συμμετέχουν και ιδιώτες μηχανικοί, που θα συνδράμουν στο έργο της Δημόσιας Διοίκησης, όπου δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές, με την πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας  να θέτει το μεγάλο θέμα των επεκτάσεων των ορίων οικισμών, μετά τις ακυρωτικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο γ.γ. του ΥΠΕΝ Ε. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους μηχανικούς ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στο Υπουργείο ώστε να απαντηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και να υπάρξουν  νέες ομαδοποιημένες κατηγορίες οικισμών.

Στο σημείο αυτό αποφασίσθηκε να υπάρξει και νέα στο Υπουργείο, μεταξύ της προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας και του γ.γ.Ε. Μπακογιάννη καθώς το θέμα  για μια ακόμη φορά χαρακτηρίστηκε ως πολύ σοβαρό.

Τέλος ερωτήματα τέθηκαν  για το Εξοικονομώ, το ΕΣΠΑ, τις μελέτες για τα  φωτοβολταϊκά και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και  τις απευθείας αναθέσεις μελετών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση