Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γ. Μουλάς: στο Δημοτικό Συμβούλιο Αναστασίου και Σκοτινιώτης για ΧΥΤΑ & ΣΥΔΙΣΑ
Γ. Μουλάς: στο Δημοτικό Συμβούλιο Αναστασίου και Σκοτινιώτης  για ΧΥΤΑ &  ΣΥΔΙΣΑ

Γ. Μουλάς: στο Δημοτικό Συμβούλιο Αναστασίου και Σκοτινιώτης για ΧΥΤΑ & ΣΥΔΙΣΑ

“Η μεθοδολογία των ύβρεων και του λαϊκισμού έχει παρέλθει. Βεβαίως, ακόμη και σήμερα συναντά κανείς απομεινάρια προηγουμένων εποχών, που καταταλαιπώρησαν την κοινωνία μας, αλλά πρόσωπα και φορείς τέτοιων τακτικών δεν γίνονται πλέον αποδεκτοί. Πολύ περισσότερο στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμο , όπου παρ' όλα τα τερτίπια ορισμένων υπάρχει πλήρης διαφάνεια και ένας διαρκής εναντίον εκείνων, που ρίχνουν λάσπη αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία”. Τα παραπανω απανατα ο προεδρος του Δημοτικπου συμβουλίου . Μουλάς στην ανακοίνωση του,πρωην προεδρου του ΣΥΔ Λ. Αναστασίου.

Επίσης ο . Μουλάς τονίζει: “Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ετέθη το θέμα της λειτουργίας της ς «Αποστείρωση» και για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από τους ελεγκτές το 2013, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, όπως πληροφορούμαστε.

Τόσο εγώ, όσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, που συμμετείχαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσαμε άγνοια επί του θέματος, αφού ουδέποτε υπήρξε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη για αυτό το σοβαρότατο θέμα Δημόσιας Υγείας.

Άποψη όλων αλλά και δική μου είναι ότι τόσο ο προηγούμενος δήμαρχος, όσο και οι καθ' ύλην υπεύθυνοι δημοτικοί σύμβουλοι όφειλαν να ενημερώσουν το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναφέρουν τα προβλήματα αλλά και τις ενέργειες, που έγιναν για την επίλυσή τους.

Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση, ότι οι προαναφερόμενοι ήταν υπεύθυνοι για την πλημμελή λειτουργία της «Αποστείρωσης», δεν είχαν όμως κανένα λόγο να αποσιωπήσουν το θέμα αυτό από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από το ευρύτερο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας.

Το θέμα έπρεπε να αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει πλήρης ώστε να μην αιωρούνται σήμερα πλείστα όσα ερωτήματα, τα οποία βάζουν σε ανησυχία τους , ταυτόχρονα δε γεννούν και ερωτηματικά για κάποια πρόσωπα της προηγουμένης Δημοτικής Αρχής, που εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Τα ερωτήματα για το θλιβερό αυτό γεγονός είναι πολλά. Δεν νομίζω, ότι μπορούν να απαντηθούν σε μία ανακοίνωση στα ΜΜΕ. Οφείλει ο κ. Αναστασίου να αφήσει αυτό το οργίλο ύφος της ανακοίνωσής του και με λόγο σαφή και τεκμηριωμένο να ενημερώσει τον λαό του Βόλου για το τι συνέβη.

Εάν δηλαδή, υπήρξε κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία και για πόσο χρονικό διάστημα, πότε αποκαταστάθηκε η εύρυθμη λειτουργία της βιομηχανίας, ποιές οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, εάν υπήρξε και υπάρχει κίνδυνος μέχρι σήμερα.

Εκ μέρους μου είναι ευπρόσδεκτοι, τόσο αυτός όσο και ο κ. Σκοτινιώτης στο Δημοτικό Συμβούλιο να τους ακούσομε, να λυθούν οι απορίες και να υπάρξει καθησυχασμός στην πόλη μας, όπου όλοι διερωτώνται για μέγεθος της ρύπανσης και τα νοσηρά επακόλουθά της.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση