Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος»
Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος»

Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος»

 

«Αεροπορική εταιρεία-αεροδρόμιο-αναπτυξιακοί φορείς» πρέπει να είναι το τρίπτυχο –το «χρυσό τρίγωνο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καραμάνος- των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν σε μία πετυχημένη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων. Αυτό τονίστηκε στο διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Την παρουσίαση επιτυχημένων Στρατηγικών Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών έκανε ο δ/νων σύμβουλος KPI Aviation Marketing Solutions  Γεώργιος Καραμάνος, ο οποίος και προχώρησε σε καίριες επισημάνσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, καθώς όπως υπογραμμίστηκε και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τώρα είναι η «χρυσή ευκαιρία» για την αλλαγή προορισμών και τουριστικής στρατηγικής.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, «ειδικότερα για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, ως ανταγωνιστικού προορισμού απέναντι σε όλους τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ς και της Μεσογείου, υπάρχει και ο παράγων της σημαντικής δραστηριότητας μάρκετινγκ και παρουσίας στα συνέδρια των αεροδρομίων της Fraport και της Καλαμάτας στην Ελλάδα του Μπόντρουμ, της Αττάλειας και του Ντάλαμαν στην Τουρκία, της Πάφου και της Λάρνακας στη Κύπρο, τα οποία – ως γνωστόν – αποτελούν άμεσους ανταγωνιστές των αεροδρομίων της Περιφέρειας για τις αγορές της Δυτικής και Ανατολικής ς.

Οι κοινές προωθητικές ενέργειες marketing εξάλλου αποτελεί βασικό παράγοντα για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, άρα και δρομολογίων. Ο κ. Καραμάνος επεσήμανε άλλωστε ότι το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αποτελεί ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με προοπτικές, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το μόνο που λείπει ουσιαστικά από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι η στρατηγική ανάπτυξης, αφού και κλίνες υπάρχουν, και υπερτερεί σε συγκριτικά με άλλα, ανάλογης γεωγραφικής θέσης.

Ο δ/νων σύμβουλος KPI Aviation Marketing Solutions προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση για το «πώς χτίζεται» ένας ελκυστικός προορισμός και μεταξύ των παραγόντων που συμβάλουν καθοριστικά είναι οι , το marketing και η στρατηγική προσέλκυσης αεροδρομίων.

Με το συγκεκριμένο σεμινάριο όπως επισημάνθηκε έγινε ένα πρώτο βήμα για την συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου υποστήριξης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το σεμινάριο, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο γεν. γραμματέας  Βασίλης Ζαχείλας, η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Θέκλα Καμμένου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας  Γιώργος Ζαφείρης, ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ς, κ. Ζυγογιάννης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο Μάριος Καμμένος εκ μέρους της FedHatta, η πρόεδρος Ξενοδόχων Καρπενησίου, κ. Φλέγκα, ο   Ανδρέας Βούτσινος, τουριστικός πράκτορας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σκιάθου κ. Δημητριάδης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων.

 

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο dTour

 Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετέχει από τις αρχές του 2021 στο έργο με διακριτικό τίτλο dTour και πλήρη τίτλο «Introducing digitalisation for boosting SMEs in Tourism and Hospitality» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Δράσης «Στρατηγικές Συμμαχίες για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» του Προγράμματος Erasmus+.

Το έργο στοχεύει στην εκπαίδευση και την πιστοποίηση ατόμων που εργάζονται στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας σε καινοτόμες ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας ψηφιακές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έμφαση στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Το έργο φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα εκπαιδευτικό μαζί με ένα σύστημα πιστοποίησης που θα συμβάλει στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων, των γνώσεων και της συμπεριφοράς των συμβούλων στην Τουριστική Ψηφιοποίηση (σύμβουλοι dTour) που θα αποκτήσουν τα προσόντα για να υποστηρίξουν τις ΜΜΕ.

Η Ευρώπη ηγείται παγκοσμίως στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας που αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα περισσότερο από το 95% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν ψηφιακούς πόρους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το 2016 έως το 2025, η ψηφιοποίηση στην αεροπορία, τα ταξίδια, τον τουρισμό και τη φιλοξενία αναμένεται να αποφέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στη βιομηχανία μέσω αυξημένης αποδοτικότητας, μετατροπής από παραδοσιακούς παίκτες σε νέους ανταγωνιστές και να δημιουργήσουν τεράστια οφέλη για τους πελάτες και την ευρύτερη . Τα παραπάνω καθιστούν σαφές ότι η ψηφιακή καινοτομία είναι το κλειδί για την ανταγωνιστικότητα στην τουριστική βιομηχανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) του Ευρωπαϊκού Τουρισμού φαίνεται ότι δεν έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, καθώς παγιδεύονται με έναν «παραδοσιακό» τρόπο παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την έκθεση της EASME για την Ψηφιοποίηση στον Τουρισμό (2018).

Εμπνευσμένο από τις παραπάνω ανάγκες και ευκαιρίες, το dTour στοχεύει στην εκπαίδευση και την πιστοποίηση ατόμων που εργάζονται στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας σε καινοτόμες ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας ψηφιακές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έμφαση στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Οι σύμβουλοι dTour μπορεί να είναι:

  • Ιδιοκτήτες και διευθυντές: τρέχων ή μελλοντικό προσωπικό μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη βιομηχανία του Τουρισμού και της Φιλοξενίας που επιθυμούν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους.
  • Σύμβουλοι επιχειρήσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης: που ήδη εργάζονται ή ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με ΜΜΕ του κλάδου και επιθυμούν να ενισχύσουν το τους με τις συγκεκριμένες δεξιότητες προκειμένου να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την Ψηφιοποίηση στον Τουρισμό
  • Απόφοιτοι: του τουρισμού που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με ένα σύστημα πιστοποίησης που θα συμβάλει στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων, των γνώσεων και της συμπεριφοράς των συμβούλων στην Τουριστική Ψηφιοποίηση (σύμβουλοι dTour) που θα αποκτήσουν τα προσόντα για να υποστηρίξουν τις ΜΜΕ.

Ο κύριος σκοπός του συμβούλου dTour δεν είναι μόνο να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα ψηφιακά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, αλλά να αναπτύσσει ένα σχέδιο σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας που θα βοηθήσει τις ΜΜΕ να εκμεταλλευτούν τις νέες ψηφιακές τάσεις και τεχνολογίες στον τομέα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργική διαχείριση και τη βελτίωση στο κομμάτι της εμπειρίας των επισκεπτών.

Το έργο συγκεντρώνει 8 εταίρους από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, σχηματίζοντας μια διακρατική εταιρική σχέση με μια ισορροπημένη περιφερειακή γεωγραφική της περιοχής Erasmus+ και με την ποιοτική εκπροσώπηση των χωρών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του έργου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dtour.projectlibrary.eu/el/ ή να ακολουθήσετε την σελίδα του έργου στο facebook στο @dTourEU.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση