Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Φθινοπωρινές εκδηλώσεις πολιτισμού -αθλητισμού στη Μαγνησία
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις πολιτισμού -αθλητισμού στη Μαγνησία

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις πολιτισμού -αθλητισμού στη Μαγνησία

Tsagarada Escape Festival 2019, 6ο Διεθνές Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού, 3ο , 3ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρός – Ζερέλια και 8ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2019, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία, τις επόμενες ημέρες, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα,  από 3-6 Οκτωβρίου 2019 η Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής έτους 2019 και με στόχο την ανάπτυξη και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο και τη Μαγνησία γενικότερα,  πρόκειται να συνδιοργανώσει με τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας το ‘Tsagarada Escape Festival 2019”, στην ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας.

Πρόκειται για το 7ο Φεστιβάλ Ορεινού και Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μιας σειράς υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, πεζοπορία, θαλάσσιο κανό, τοξοβολία, ιππασία, εναέρια διαδρομή 80 μέτρων ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης ενημερωτικά «Πρώτων Βοηθειών & Ναυαγοσωστικής» και ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Η  εν λόγω διοργάνωση, που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, έχει ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Από 4-6 Οκτωβρίου 2019, ο Ιππικός Όμιλος Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ και η συνδιοργανώνουν το 3ο που θα πραγματοποιηθεί στο Σέσκλο Μαγνησίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας επέλεξε τον ιππικό όμιλο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ για να φιλοξενήσει το 3ο Τουρνουά Ανάπτυξης Ιππασίας στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Άνω Σπαρτιά Σέσκλου. Είναι ένας σχετικά νέος θεσμός της Ομοσπονδίας που έχει σκοπό την ανάπτυξη αλλά και διάδοση του αθλήματος στις επαρχίες.

Από 5-6 Οκτωβρίου 2019, το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και η , συνδιοργανώνουν το «8ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2019», που θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Μαγνησίας.

Πρόκειται για το πιο όμορφο Ράλι Κλασσικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, το καθιέρωσε ως θεσμό το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» από το έτος 2011, το υποστηρίζει πάντα η αλλά και όλοι οι Δήμοι από όπου αυτό το Ράλι περνά, έχει τεράστια Διεθνή δημοσιότητα και προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ και SOCIAL MEDIA της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας όλων των Ειδικών Εντύπων Αυτοκινήτου και έχει συμμετοχές από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στις 6 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Αλμυρού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τον «3ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρός – Ζερέλια» που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Αλμυρού – Ζερέλια. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι αθλητές και οι επισκέπτες – θεατές τις ομορφιές των λιμνών που αποτελούν σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο οι οποίες δημιουργήθηκαν από πτώση μετεωριτών. Συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική εξέλιξη της περιοχής.

Το διάστημα 7-11 Οκτωβρίου 2019, η Μαγνησία πρόκειται να φιλοξενήσει το 6ο Διεθνές Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού υπό τον τίτλο “Rethink the Night!”. Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού, διαπιστευμένο εκπρόσωπο της χώρας μας στη Διεθνή Επιτροπή Φωτισμού – CIE και θα διεξαχθεί στην περιοχή της Γατζέας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, όπως το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών στον φωτισμό του του Wismar Γερμανίας, το Πολυτεχνείο UTS του Σίδνεϋ, η Σχολή Καλών τεχνών της Ζυρίζης, το κέντρο Σκηνογραφίας, Τεχνολογίας και Αρχιτεκτονικής του του Novi Sad της Σερβίας, το Αστεροσκοπείο Kuffner της Βιέννης κά.

Σε της η και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντα παρούσα σε σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Τις επόμενες ημέρες στο Νομό Μαγνησίας θα διεξαχθούν αρκετές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα και με ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον η κάθε μία. Αναμένουμε στο Νομό μας αρκετό κόσμο που θα συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις και καλώ όλες και όλες να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις που η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση