Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΦΟΒΑΤΑΙ. «Φοβόμουν και φοβέριζα», λέει ο σοφός λαός μας
ΦΟΒΑΤΑΙ. «Φοβόμουν και φοβέριζα»,  λέει ο σοφός λαός μας

ΦΟΒΑΤΑΙ. «Φοβόμουν και φοβέριζα», λέει ο σοφός λαός μας

του
Φώτη Λαμπρινίδη
Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου

Η κατάπτυστη «απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την αντικατάσταση του Τ ως εκπροσώπου των κοινωνικών φορέων στη Διοίκηση της ΜΒ με πρόσχημα τη στάση της Προέδρου του, δεν εκθέτει απλώς τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Μπέο προσωπικά. Τους αποκαλύπτει κυριολεκτικά στην κοινή γνώμη, δείχνοντας πού το πάνε, πώς πολιτεύονται, πώς αντιμετωπίζουν τον πολίτη και τα προτά του.

Δεν ενοχλεί απλώς η άλλη, η διαφορετική άποψη που εκφράζεται από την πρόεδρο του Τ. Έτσι κι αλλιώς ο κ. Μπέος και η κουστωδία του έδειξαν απ΄την πρώτη στιγμή την αλλεργία τους στη διαφορά και τη διαφωνία. Θυμίζουμε ότι η νέα δημοτική πλειοψηφία με το «καλημέρα» ξεκίνησε με δύο ηχηρές απώλειες-. Και λάνσαρε από την πρώτη στιγμή της θητείας της, την αντίληψη των δικτατορίσκων στις Μπανανίες του τρίτου κόσμου, ότι η αντιπολίτευση δεν υπάρχει, και αν υπάρχει δεν δικαιούται να ομιλεί….. ως το 2019, για να μην ζαλίζει και τα νεύρα του μεγαλοφρονεμένου.

Δεν είναι τυχαίο, είναι σκόπιμο το γεγονός της «ντε φάκτο» διάλυσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με την πλήρη απαξίωση της λειτουργίας του και του όποιου έργου του. Ούτε και η παραίνεση – σύσταση προς τους αιρετούς της πλειοψηφίας στα τοπικά όργανα των Δημοτικών Ενοτήτων, να παραιτηθούν, αν δεν συμφωνούν με τις απόψεις και τις βλέψεις του αφέντη. Επίσης δεν είναι τυχαία η σειρά συμβάντων με χειροδικίες και αγριάδες προς τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η τακτική τους αυτή ολοκληρώνεται και κορυφώνεται με την αήθη σε μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης και τη στοχο συγκεκριμένων δημοσιογράφων, παράλληλα με τη φίμωση και τον αποκλεισμό φωνών που αντιπολιτεύονται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα αυτά προσβλέπουν αλλού : θέλουν τα χέρια τους λυμένα στο μεγάλο πάρτι που έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη. Δεν θέλουν «λυμένα χέρια» απέναντι στον εισαγγελέα ώστε να υπερασπιστούν «ακόμη και έτσι» τα δίκαια των πολιτών , όπως κοκορεύονταν προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο του αγανακτισμένου και απελπισμένου δημότη.

Θέλουν τα χέρια λυμένα για να συνεχίσουν το έργο που βλέπουμε όλοι μπροστά μας: την ανεξέλεγκτη έκρηξη των απευθείας αναθέσεων (με δημοτικό χρήμα φυσικά), στην οποία επιδόθηκαν από την πρώτη στιγμή, την κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας και διαφάνειας, την πλήρη «ελαστικοποίηση» ή και ανατροπή των κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Την ανεπάρκεια που βγάζει μάτι στη διαχείριση κρίσεων για τις οποίες έδωσε εξετάσεις η νέα Δημοτική αρχή, όπως ο χιονιάς στις είτε η βλάβη του Βιολογικού πρόσφατα.

Την εσκεμμένη απόσυρση και υποβάθμιση του Βόλου από διεκδικήσεις και αιτήματα, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα και η προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ,. Αλλά και τη θλιβερή κατάσταση με την αδι στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως η , η ασφάλεια και η προστασία των δημόσιων χώρων, το αστικό πράσινο, η στάθμευση.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ποια είναι, τελικά, η προτεραιότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής. Προτεραιότητα, η οποία προϋποθέτει την πολιτική της φοβέρας, της σπίλωσης, της φίμωσης και του αποκλεισμού. Αποκρύβουν και φοβούνται, φοβούνται και φοβερίζουν.

Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι προσπαθούν να αναλύσουν το καθεστώς αυτό επιχειρώντας να το χρεώσουν σε συγκεκριμένες πολιτικές και μόνον. Χειρότερο λάθος κάνουν εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να αναλύσουν την κατάσταση με όρους γραφικότητας, «ακκιζόμενοι» και χαριεντιζόμενοι. Είναι, αντίθετα, η επιβολή και η προώθηση, με μεθόδους φασιστικής έμπνευσης, μιας συγκεκριμένης Ομάδας συμφερόντων και τίποτα άλλο, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Οι πολίτες, τους οποίους κυνηγά και εχθρεύεται αυτή η ομάδα είναι ακριβώς εκείνοι οι οποίοι αποτελούν και εκπροσωπούν την απάντηση-πρόταση: είναι ο έλεγχος, η αντιπολίτευση, η διαφάνεια, η νομιμότητα, η δημοκρατία. Κυρίως, η συντονισμένη δράση, η δική μας δράση πάνω σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση