Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Φορέας για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των επιχειρηματιών της Σκοπέλου
Φορέας για την επίσπευση των διαδικασιών  αποζημίωσης των επιχειρηματιών της Σκοπέλου

Φορέας για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των επιχειρηματιών της Σκοπέλου

Θα συσταθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στον αγώνα που ξεκινούν οι από την κακοκαιρία επιχειρηματίες της Σκοπέλου, προσφέρει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Μάλιστα, θα συνδράμει οικονομικά στην σύσταση του Φορέα που θα δημιουργηθεί για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων και την των σχετικών φακέλων.

Κλιμάκιο του Επιμελητηρίου, αποτελούμενο από τον πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη, το μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Γρηγόρη Μαντά και την οικονομική Επόπτρια Ευδοκία Καπούλα, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο νησί, είδε την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις και συζήτησε με επιχειρηματίες και εμπόρους για τις ανάγκες που προκλήθηκαν και για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Σημειώνεται ότι περίπου 50 είναι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν για τις ζημιές, ενώ συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, των επιχειρηματιών και των εμπόρων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε σειρά προτάσεων και λήφθηκαν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στο εξής, ούτως ώστε να δοθούν το συντομότερο δυνατό οι αποζημιώσεις, όχι μόνο από την Πολιτεία, αλλά εάν είναι δυνατόν ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρξει άμεση προς τους επιχειρηματίες από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, για να καταφέρουν κι εκείνοι με την σειρά τους να ανακάμψουν.

Σε πρώτη φάση, πάντως, αποφασίστηκε η σύσταση ενός Φορέα που θα αναλάβει την συγκέντρωση και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων και δικαιολογητικών που θα πρέπει να κατατεθούν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η σύσταση του Φορέα αυτού θα έχει αποκλειστικό σκοπό και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, ενώ θα απαρτίζεται από μέλη της συντονιστικής Επιτροπής πληγέντων επιχειρηματιών και θα έχει την οικονομική στήριξη του Επιμελητηρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχει συσταθεί μία προσωρινή συντονιστική επιτροπή.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε να στείλει κλιμάκιο στην Σκόπελο, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές και να βοηθήσει στην σύνταξη φακέλων, αιτήσεων κλπ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση