Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Φορέας για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των επιχειρηματιών της Σκοπέλου
Φορέας για την επίσπευση των διαδικασιών  αποζημίωσης των επιχειρηματιών της Σκοπέλου

Φορέας για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των επιχειρηματιών της Σκοπέλου

Θ συστθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Αμέριστη συμ και αρωγή στον αγώνα που ξεκινούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία της Σκοπέλου, προσφέρει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Μάλιστα, θα συνδράμει οικονομικά στην σύσταση του Φορέα που θα δημιουργηθεί για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων και την κατάρτιση των σχετικών φακέλων.

Κλιμάκιο του Επιμελητηρίου, αποτελούμενο από τον πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη, το μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της ΒΕΜ Γρηγόρη Μαντά και την οικονομική Επόπτρια Ευδοκία Καπούλα, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο νησί, είδε την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις και συζήτησε με επιχειρηματίες και εμπόρους για τις ανάγκες που προκλήθηκαν και για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Σημειώνεται ότι περίπου 50 είναι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις του Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν για τις ζημιές, ενώ συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, των επιχειρηματιών και των εμπόρων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε σειρά προτάσεων και λήφθηκαν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στο εξής, ούτως ώστε να δοθούν το συντομότερο δυνατό οι αποζημιώσεις, όχι μόνο από την Πολιτεία, αλλά εάν είναι δυνατόν ακόμη και από την .

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρξει άμεση προς τους πληγέντες επιχειρηματίες από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, για να καταφέρουν κι εκείνοι με την σειρά τους να ανακάμψουν.

Σε πρώτη φάση, πάντως, αποφασίστηκε η σύσταση ενός Φορέα που θα αναλάβει την συγκέντρωση και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων και δικαιολογητικών που θα πρέπει να κατατεθούν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η σύσταση του Φορέα αυτού θα έχει αποκλειστικό σκοπό και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, ενώ θα απαρτίζεται από μέλη της συντονιστικής Επιτροπής πληγέντων επιχειρηματιών και θα έχει την οικονομική στήριξη του Επιμελητηρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχει συσταθεί μία προσωρινή συντονιστική .

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας δεσμεύτηκε να στείλει κλιμάκιο στην Σκόπελο, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές και να βοηθήσει στην φακέλων, αιτήσεων κλπ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση